• Turkhane Logo

Cezaevi ve emniyette çıplak arama işkencesi: Aylardır hastaneye gidemeyenler var

Sosyal medyada, #ÇıplakAramayaSessizKalma hastagine yazan binlerce yurttaş, işkenceye tepki gösterdi.

20:59 16 Aralık 2020 Çarşamba
Cezaevi ve emniyette çıplak arama işkencesi: Aylardır hastaneye gidemeyenler var
Sosyal medyada, #ÇıplakAramayaSessizKalma hastagine yazan binlerce yurttaş, işkenceye tepki gösterdi.

Uşak Emniyetindeki çıplak arama işkencesine maruz bırakılan kadınların beyanlarını paylaşan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Buzdağının altında kalanlar; gözaltı merkezlerinde, cezaevlerinde çok üzücü olaylar yaşandığını gösteriyor bize dedi.
HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Uşakta Gülen Cemaatine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 30 kadının Uşak Emniyet Müdürlüğünde iç çamaşırları çıkarılarak üst araması yapıldığını gündeme getirmişti. 
ÇIPLAK ARAMAYA SESSİZ KALMA GÜNDEM OLDU
Gergerlioğlunun konuyu kamuoyuna taşımasının ardından sosyal medyada başlatılan #ÇıplakAramayaSessizKalma hastagi kısa sürede Twitter gündemine girdi. Binlerce insan çıplak arama işkencesine tepki gösterdi.
Artı TVde Haber Aktüel yayınına bağlayan Gergerlioğlu, olayın peşini bırakmayacaklarını vurguladı. 31 Ağustosta Uşak Emniyetinde yaşananlar gündeme getirdi. Uşak Emniyeti, Böyle bir şey olmamıştır bile diyemedi. Olayı örtbası etti. Ben tekrar gündeme getirdim diyen Gergerlioğlu, kadınlara yaşadıklarını anlatmaları konusunda bir çağrı yaptıklarını ve aldıkları geri dönüşlerde binlerce kadının çıplak arama işkencesine maruz kaldığını anlattığını belirtti.
GERGERLİOĞLU: AYLARDIR HASTANEYE GİDEMEYENLER VAR
İşkencenin bir usul haline getirilerek fiilen uygulandığını belirten Gergerlioğlu, Cezaevinde çıplak arama yapıldığı için aylardır hastaneye gidemeyenler var dedi. Kendilerine ulaşan kadınların buzdağının yalnızca görünen kısmı olduğunu belirten Gergerlioğlu, Buzdağının altında kalanlar; gözaltı merkezlerinde, cezaevlerinde çok üzücü olaylar yaşandığını gösteriyor bize diye konuştu.
Cezaevlerindeki işkencenin yalnızca Uşakta ve kadınlara yönelik olmadığını söyleyen Gergerlioğlu, erkeklerin ve çocukların da çıplak aramaya maruz bırakıldığını vurguladı. Kendilerine ulaşan erkeklerin, Hayat boyu yaşamadığım utancı yaşadım dediğini aktaran Gergerlioğlu, çocuklara ve bebeklere yaşatılanları da Cezaevlerine girişte bebek ve çocuklarla ilgili üzücü hadiseler duyduk. Bezleri çıkartılarak aranan çocuklar da kalıcı ruhsal travmalar yaratılıyor sözleriyle anlattı.
Adet gören kadınların pedleriyle uğraşmak nedir? diye soran Gergerlioğlu, AKP, işkenceye sıfır tolerans diyor. Hayır, işkencenin farklı biçimlerde devam ettiğini söylüyoruz diye konuştu.

Son güncelleme: 20:59 16.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı