• Turkhane Logo

Cezaevi kantinleri kapandı: Tutuklular korona günlerinde meyve ve sebzesiz

Mecliste infaz yasası görüşmeleri sürerken cezaevlerinden kötü haberler geliyor. Kantinler kapatıldı. Tutuklular korona günlerinde sebze, meyve ve ek gıda alamayacak.

15:12 04 Nisan 2020 Cumartesi
Cezaevi kantinleri kapandı: Tutuklular korona günlerinde meyve ve sebzesiz
Mecliste infaz yasası görüşmeleri sürerken cezaevlerinden kötü haberler geliyor. Kantinler kapatıldı. Tutuklular korona günlerinde sebze, meyve ve ek gıda alamayacak.


BOLD Medyadan Cevheri Güvenin haberine göre Korona salgınının bazı cezaevlerine sıçradığı haberleri gelirken, şimdi de tutukluların bağışıklık sistemlerini güçlendirebilecek gıdalar almada tek seçenekleri olan cezaevi kantinlerinin de kapatıldığı haberi geldi.Tutuklular, yakınlarıyla yaptıkları görüşmelerde cezaevi kantininin kapatıldığı bilgisini verdiler. Cezaevlerinde yiyeceklerin yetersiz olması nedeniyle, kantinden yiyecek alınmaması durumunda aç kalmak söz konusu.

Aynı şekilde sebze ve meyve de yalnızca kantinden temin edilebiliyor.


Tutuklulara cezaevi kantinin 1 ay süresince kapalı olacağı, 1 aylık alışveriş yapmaları yönünde bildirimden sonra kantinlerin kısa süre içerisinde kapatıldığı bildirildi.

40 kişiye varan koğuşlarda alınan gıdaları koyacak yer ve saklayacak yeterli buzdolabı olmaması nedeniyle 1 aylık alışverişin mümkün olmadığı bildiriliyor. 1 aylık sebze ve meyve stoklamak ise cezaevi şartlarında imkansız.

DIŞARIDAN VİTAMİNE İZİN YOK

Korona nedeniyle bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için tutuklu yakınlarının ulaştırmak istediği vitamin hapları da cezaevi yönetimleri tarafından kabul edilmiyor.

Yeterli güneş ışığı alamamak nedeniyle tutukluların bağışıklık sistemlerinin zayıf olduğunu belirten yakınları, kantin yasaklarıyla birlikte tutukluları daha zor günler beklediğini belirtirken, infaz yasasının eşit olarak uygulanmasını talep ediyorlar.

DÖNER SERMAYEYLE ÇALIŞIYOR

Cezaevi kantinleri, cezaevi yönetimi tarafından döner sermaye sistemiyle çalışıyor. Tutuklular ve mahkumlar haftalık olarak ürün listesi doğrultusunda form dolduruyorlar. Kantinden haftada bir kez alışveriş yapma hakkı var. Kantinler dışarıya göre fahiş fiyatla ürün satılması nedeniyle sık sık eleştiri konusu olmuştu.  Yemeklerin yetersiz verilmesi nedeniyle tutukluların kantine yönlenmek zorunda kalmaları da başka bir eleştiri konusuydu.

Son güncelleme: 15:12 04.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı