• Turkhane Logo

Ceza hukuku Doçenti Yazıcıoğlu’ndan Adalet Bakanı’na tepki: Kendini kandırma, AİHM Türk mahkemelerinin doğru yargı

15:25 27 Eylül 2023 Çarşamba
Ceza hukuku Doçenti Yazıcıoğlu’ndan Adalet Bakanı’na tepki: Kendini kandırma, AİHM Türk mahkemelerinin doğru yargı





Adalet Bakanı Tunç’un AİHM’in Yalçınkaya kararına yönelik eleştirisine tepki gösteren Ceza Hukuku Doçenti Yılmaz Yazıcıoğlu, “İktidarın birçok şakşakcısınca söylenenler ile kendini kandırabileceğin gibi, AİHM’nin bu kararı ile, Türkiye’de bidayet mahkemesinden istinafına, Yargıtay’ından AYM’ne kadar, bırak adil olmayı doğru yargılama bile yapmadıklarını tespit ettiğini de görebilirsin.” dedi.



Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Dairesi, KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen ve tutuklanan öğretmen Yüksel Yalçınkaya’nın davasında ihlal kararı verdi.



Kararla ilgili paylaşım yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AİHM’in yetkisini aştığını öne sürüp, bunun kabul edilemeyeceğini iddia etti.



Tunç’un paylaşımını alıntılayan Ceza ve Ceza Usul Hukuku Doçenti Yılmaz Yazıcıoğlu, bakanın kendisini ve iktidar şakşakçılarını kandırabileceğini söyledi.



Yazıcıoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:



Burada yazılan ve iktidarın birçok şakşakcısınca söylenenler ile kendini kandırabileceğin gibi, AİHM’nin bu kararı ile, Türkiye’de bidayet mahkemesinden istinafına, Yargıtay’ından AYM’ne kadar, bırak adil olmayı doğru yargılama bile yapmadıklarını tespit ettiğini de görebilirsin.

Son güncelleme: 15:25 27.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı