• Turkhane Logo

Cevheri Güven'den bir şok ifşa daha: Erdoğan sandığa böyle darbe yapacak

Usta gazeteci ve YouTuber Cevheri Güven, seçime saatler kala Twitter hesabından çok büyük bir ifsaatta daha imza attı.

00:11 14 Mayıs 2023 Pazar
Cevheri Güven'den bir şok ifşa daha: Erdoğan sandığa böyle darbe yapacak
Usta gazeteci ve YouTuber Cevheri Güven, seçime saatler kala Twitter hesabından çok büyük bir ifsaatta daha imza attı.

Cevheri Güven AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın, Muharrem İnci ile giriştiği Demikrasiye Darbe planı şu sözlerle kamuoyuna duyurdu:
Bugün olanlar hakkında edindiğim önemli bilgileri paylaşacağım. Erdoğan yeni bir darbe soruşturmasını başlattı. Uydurdukları darbe hikayesi şu:

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İncenin adaylıktan çekilmesine neden olmak suretiyle demokratik seçimlere müdahaleAnkara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akçanın bizzat takip ettiği soruşturmada Muharrem İnce kamu görevlisi olarak kabul edildi ve soruşturma

kamu görevlisine karşı işlenen suçlar kapsamına sokuldu. Böylece Anayasal Düzene karşı işlenen suç kapsamında, bir darbe soruşturması olarak ele alınıyor.
-Muhalefet şu an neler hazırlanmakta olduğunun farkında değil. Bu soruşturma, Anayasal suç işlendiği varsayımıyla, seçim sonucunu tanımamaya odaklı.
-Soruşturmanın aktörlerine bakın; Ankara Cumhuriyet Başsavcısından, İncenin Avukatı Fidel Okana kadar hepsi Erdoğan rejimiyle, derin devlet koalisyonundan ibaret.
-Kurguyu tamamen kendileri yaptı. İnce hakkında uydurulan dekontlardan, sahte görüntülere kadar hepsini Emniyet Siber Daire ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı üretti. Soruşturmayı zaten hazırdı. Muharrem İncenin çekilme açıklamasına kadar hepsi kurgulanmıştı. Muharrem İnce taaa adaylığını açıkladığında seçime iki gün kala çekileceğini videomda söylemiştim.
-Muhalefet, zannediyor ki gözaltı kararı 17 kişiyle sınırlı kalacak, soruşturmanın hepi topu bu. Değil... Emin olun değil.
-Ankara Cumhuriyet Başsavcısından başlayarak bu kurguda yeralan herkesin Anayasal Düzene müdahaleden yargılanacağı günleri de göreceğiz. Sanmayın bu böyle kalacak.

Son güncelleme: 00:11 14.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı