• Turkhane Logo

Çete lideri Serkan Kurtuluş: Rahip Brunson’u öldürmem istendi suçu Gülen Cemaatine yükleyeceklerdi

Arjantin’de tutuklu bulunan silahlı çete lideri cihatçı Serkan Kurtuluş: 'Rahip Brunson’u öldürmem istendi, suçu F.TÖ’ye yıkacaklardı. Ortağım denedi ama başaramadı.'

19:49 27 Temmuz 2020 Pazartesi
Çete lideri Serkan Kurtuluş: Rahip Brunson’u öldürmem istendi suçu Gülen Cemaatine yükleyeceklerdi
Arjantin’de tutuklu bulunan silahlı çete lideri cihatçı Serkan Kurtuluş: 'Rahip Brunson’u öldürmem istendi, suçu F.TÖ’ye yıkacaklardı. Ortağım denedi ama başaramadı.'

Bold Medyadan Cevheri Güvenin özel haberine göre Suriye’de düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi, organize suç örgütü faaliyetleri ve silah ticareti nedeniyle İnterpol’ün listesinde bulunan Serkan Kurtuluş, tutuklu bulunduğu Arjantin’deki cezaevinde önemli ifşaatlarda bulundu.

Kurtuluş, AKP yönetiminden Rahip Brunson’u öldürmesi yönünde talep geldiğini, suçun Gülen Cemaatine yıkılacağını söyledi.

ARJANTİN’DE TUTUKLU


Serkan Kurtuluş, Türkiye’de organize suç örgütü lideri olarak pekçok suçlamayla aranıyor. Kurtuluş’un Türkiye’de öne çıkması Suriye savaşıyla birlikte oldu. Suriye’ye silah ticareti yeraltı dünyasındaki isimleri bu bölgeye yönlendirdi. Kurtuluş’u Interpol’ün işaretlemesi ise düşürülen Rus uçağının paraşütle atlayan pilotunun öldürülmesine isminin karışmasıyla oldu. Kurtuluş, FETÖBORSASI olarak bilinen, işadamlarından şantajla para kopartan çetelerden birini İzmir’de organize etmekle suçlandı. Kurtuluş’un ortağı AKP eski İzmir İl Başkan yardımcısı, aynı suçlamayla elektronik kelepçeyle ev hapsindeyken 31 Mayıs 2019’da polis yeleği giymiş kişilerce evinde vurularak öldürüldü. Serkan Kurtuluş, olayın ardından Türkiye’yi terketti önce Gürcistan sonra Arjantin’e geçti.

Kurtuluş, Interpol listesinde bulunması nedeniyle Arjantin’de saklandığı yerde gözaltına alındı ve halen Puerto Madero’da tutuklu bulunuyor. Siyasi sığınma prosedürü devam eden Kurtuluş, Arjantin’in önemli gazetelerinden Infobae’den gazeteci Federico Fahsbender’ in sorularını yanıtladı.

RAHİP BURUNSON’U ÖLDÜRMEM İSTENDİ

Hayati tehlike nedeniyle Türkiye’den kaçtığını belirten Serkan Kurtuluş, Suriye savaşı, siyasi cinayetler dahil pekçok konuda çok şey bildiğini, AKP yönetimiyle beraber çalıştıklarını bu nedenle hayati tehlikesi bulunduğunu belirttiği röportajında Rahip Brunson’a suikast düzenleme planıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Serkan Kurtuluş, Rahip Brunson’un öldürülmesiyle ilgili AKP’nin yöneticilerinden kendisine talep geldiğini ancak kabul etmediğini belirtirken, bir ortağının suikast düzenlemeye çalıştığını ancak başarısız olduğunu ifade etti. Kurtuluş şöyle konuştu:

“AK Parti, Brunson’u öldürtüp suçu F.TÖ’ye atmak istedi. Beraber çalıştığımız ortağım Brunson’u öldürmeye çalıştı ama başaramadı. Sonra Gürcistan’da biz onunla beraberdik, bu konuyla alakalı elimde çok fazla belge var, çünkü biz onunla beraber çalışmıştık. Bana dediler ki Brunson’u öldürmen lazım. Ama ben bunu kabul etmedim. Bana bunun için para da teklif etmediler açıkçası, beraber çalışıyorduk sadece. AK Parti’nin F.TÖ’yle problemleri vardı, kendisini kamuoyunda güçlendirmek istiyordu, bu cinayeti o yüzden organize ettiler. Suçu F.TÖ’ye atacaklardı. Benim gibi insanları da bu yüzden kiralamak istediler.“

Serkan Kurtuluş’un bu sözleri üzerine gazeteci Fahnsbender, Brunson’u kim öldürmenizi istedi“ şeklinde açık soru yöneltti. Kurtulmuş’un cevabı şöyle oldu:

“AK Parti, Ak Parti, Ak partideki büyük politikacılar.“

/
Çete lideri Serkan Kurtuluş



“AHMET ÇOK ŞEY BİLDİĞİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ”

İzmir’de işadamlarına FETÖBORSASI çerçevesinde şantaj yapmak suçlamasıyla yargılanan AKP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un öldürülmesiyle ilgili de konuşan Serkan Kurtuluş “Ahmet Kurtuluş’u öldürdüler çünkü çok şey biliyordu. Bir takım insanları cinayete kurban edip sonra F.TÖ’yü suçlamak için yaptılar.“ dedi.

/
Öldürülen eski AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş


CUMHURBAŞKANI BİR TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM YAPTI

Hayati tehlikesi bulunduğunu belirten Serkan Kurtuluş, özellikle Suriye’de savaştığı dönemde şahit oldukları nedeniyle ortadan kaldırılmak istendiğini söyledi:

“Ben savaştaydım(Suriye), Cumhurbaşkanı Erdoğan bir terör örgütüne yardım etti. Ben çok şey biliyorum, çok şey gördüm. Türkiye bu yüzden beni ortadan kaldırmak istiyor. Politik cinayetlerle ilgili çok şey biliyorum, çünkü beraberdik onlarla, çok kötü şeyler gördüm. Artık onlarla birlikte çalışmak istemiyordum Gürcistan’a geçip sığınma istedim ama orada bana öldürülme riskim olduğu söylendi. Şimdi de Türkiye burada beni hapishanede öldürmek istiyor.“

“OLAYIN İÇİNDE MİLLİ GÜVENLİK VAR BİREBİR SUSURLUK“

2019 yılı Mayıs ayında öldürülen AKP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un avukatı Özgür Senger, cinayetin ardından yaptığı açıklamada olayın devlet tarafından soğutulmaya çalışıldığını söylemiş ve konunun Milli Güvenliği ilgilendiren boyutları var birebir Susurluk’un aynısı demişti.

FETÖBORSASI çerçevesinde tutuklandıktan sonra elektronik kelepçeyle ev hapsine alınan Ahmet Kurtuluş, polis yeleği giyen bir kişi tarafından evinde öldürülmüştü. Ahmet Kurtuluş’un avukatı Senger, konuyla ilgili şöyle konuşmuştu:

“Ahmet Kurtuluş bildikleri, konuşmadıkları ve söylemedikleri yüzünden öldürüldü. Söyledikleri nedeniyle öldürülmedi. 2011-2017 yılları arasında üç dönem, Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığını yapmıştı. Alüminyum folyo fabrikası vardı. Serkan Kurtuluş (akrabalıkları yok soyisim benzerliği) adlı bir kişinin liderliğini yaptığı suç örgütün liderlerinden biri olduğu iddiasıyla tutuklandı. Hakkında dava açıldı. 5 ay tutuklu kaldı. Bu normal bir suç örgütü değil. Burada yalnızca silahlı eylemler gasp, insan kaçırma eyleminin dışında. Milli güvenliği ilgilendiren bazı konular da var. Bire bir Susurluk olayına benziyor.“

Cinayetin ardından Ahmet Kurtuluş‘un, suç örgütü lideri Sedat Peker’i cezaevinde ziyaret eden isimlerden biri olduğu da ortaya çıkmıştı.

RUS BÜYÜKELÇİ SUİKASTİNİN BENZERİ

19 Aralık 2016’da, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov da tıpkı Ahmet Kurtuluş gibi Suriye’de faaliyet gösteren cihatçı gruplarla irtibatlı polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürüldü. Suikastin ardından cinayet hükümet tarafından Gülen Cemaatine yıkılmaya çalışıldı. Yargılama sürecinde Altıntaş’ın Suriyeli cihatçı grup El Nusra’yla bağlantıları ortaya çıktı ancak savcılık bu delilleri dosyaya koymadı.

Serkan Kurtuluş’un da Suriye’de cihatçı gruplarla sıkı bağları olduğu görülüyor. Kurtuluş ve düşürülen Rus uçağının paraşütle atlayan pilotunu öldüren Alparslan Çelik’in fotoğrafları ve bağlantıları ortaya çıkmıştı.

/
Serkan Kurtulmuş ve Rus pilotu öldüren Alparslan Çelik’in Suriye’de beraber çekilmiş fotoğrafı



ÇAKICI’YI CEZAEVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ

Serkan Kurtuluş, yeraltı dünyasının ünlü ismi Alaattin Çakıcı’yı cezaevinde ziyaret etmişti. Çakıcı cezaevinden yazdığı mektuplardın birinde “Serkan Kurtuluş Bu Dünyada Ve Öbür Dünyada da Benim Kardeşimdir. Beni Seven Veya Sevmeyen Herkes Bunu Böyle Bilmeli.” yazmıştı.



Kaynak: Bold Medya
 

Son güncelleme: 19:49 27.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı