• Turkhane Logo

‘Cesur kız’ Filistinli Ahed Tamimi, tutuklandı; gerekçe sosyal medya paylaşımı

22:25 06 Kasım 2023 Pazartesi
‘Cesur kız’ Filistinli Ahed Tamimi, tutuklandı; gerekçe sosyal medya paylaşımı





2015 yılında İsrailli bir askere tokat attığı video ile tanınan Filistinli Ahed Tamimi’nin bir instagram paylaşımı nedeniyle Batı Şeria’da tutuklandığı öğrenildi. Tamimi’nin annesi, bu paylaşımın kızına ait olduğu iddiasını reddediyor.



AFP’ye açıklama yapan İsrail ordusu, Tamimi’nin ‘terörist faaliyetler ve şiddet çağrısı’ suçlamasıyla tutulduğunu duyurdu. İsrail medyası Tamimi’nin Instagram’da Yahudi yerleşimcilerin ‘kesilmesi’ tehdidini içeren bir paylaşım nedeniyle tutuklandığını aktarıyor.



Silinen bu paylaşımda, “Hitler’in size yaptıklarını şaka olarak göreceksiniz.” ifadelerinin yer aldığı da iddia edildi. İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, kendi sosyal medya hesabından Tamimi’nin gözaltında olduğunu gösteren bir fotoğraf paylaştı.



Tamimi’nin 2015 yılında İsrailli bir askere vurduğu videonun viral olmasından sonra tutuklanmıştı. Tamimi o gün askerlere saldırmasının gerekçesi olarak 15 yaşındaki kuzeni Muhammed’in kafasına İsrail askerleri tarafından plastik mermiyle ateş açılmasının yarattığı öfkeyi gösterdi.



Tamimi’nin posterleri ve resimleri dünyanın dört bir yanında sokaklarda yer alırken babası tarafından serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasına da 1,7 milyon kişi imza vermişti.

Son güncelleme: 22:25 06.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı