• Turkhane Logo

Cemevlerinden elektrik faturası kararı: Ödemeyeceğiz

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Cemevi'ne 30 bin TL'lik elektrik faturası gelmesinin ardından cemevleri için yeni bir karar alındı.

20:13 07 Şubat 2022 Pazartesi
Cemevlerinden elektrik faturası kararı: Ödemeyeceğiz
İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Cemevi'ne 30 bin TL'lik elektrik faturası gelmesinin ardından cemevleri için yeni bir karar alındı.


Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Garip Dede Cemevinin Dedesi Celal Fırat, Twitter hesabından elektrik faturalarını ödememe kararı aldıklarını duyurdu. Açıklamada bulunan Dede Celal Fırat, Eşit yurttaşlık istiyoruz; buyrun gelin elektriğimizi kesin dedi.

Fırat, “Cemevlerimiz ticarethane değil, ibadethanemizdir ifadesini kullandı.


İstanbul Küçükçekmece’deki Garip Dede Cemevine 30 bin 60 TL elektrik ve 11 bin 847 TL doğalgaz faturası gelmişti. CK Boğaziçi Elektrik tarafından düzenlenen elektrik faturasının tüketici grubu/sınıfı kategorisinde ticarethane tarifesi yazması tartışmalara neden olmuştu.

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Garip Dede Dergâhı Vakfı Başkanı Celal Fırat, cemevlerinin ticarethane sayılarak dergahlarına gönderilen 30 bin liralık elektrik faturasına tepki göstermişti.
  Alevi Dernekleri Federasyonun bileşenleri olarak, elektrik faturalarını ÖDEMEME kararı aldık,Çarşamba günü mahkemelere toplu olarak başvuracağız.

Eşit yurttaşlık istiyoruz !

Buyrun gelin elektriğimizi kesin.

CEMEVLERİMİZ TİCARETHANE DEĞİL,İBADETHANEMİZDİR. pic.twitter.com/zhups2PfX6 — Celal Fırat (@CelalFrt) February 7, 2022
Fırat, Türkiyede gerçekten Alevilere yapılan bu muameleyi bir zül olarak görüyoruz. Ben hakkımı helal etmiyorum. Bu ülkedeki eşit yurttaşlık felsefesindeki herkesin buna tepki koyması lazım. Esasında bizim meselemiz bir fatura meselesi değil, bu bir hak arayışı meselesi. Devlet her anlamda bizi eşit yurttaş olarak görmüyor ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 20:13 07.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı