• Turkhane Logo

Cemal Enginyurt ile ilgili yeni gelişme

Yayın arasında Latif Şimşek'i darp eden Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un korumasının tutuklandığı belirtildi.

23:39 07 Ağustos 2022 Pazar
Cemal Enginyurt ile ilgili yeni gelişme
Yayın arasında Latif Şimşek'i darp eden Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un korumasının tutuklandığı belirtildi.

Evrenselde yer alan habere göre Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile Melih Gökçekin oğlu Osman Gökçekin sahibi olduğu Beyaz TVde programlar yapan Latif Şimşek, TV100’de naklen yayınlanan Gündeme Dair programında tartıştı. Enginyurtun koruması Latif Şimşeki darbetti. Savcılık, Enginyurt ve koruması hakkında soruşturma başlattı. Şimşeki darbeden Emrah T. tutuklandı.
Programda eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, HDPnin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaşın Kobane eylemleri davasındaki, Eğer yaptıklarımız suç ise suç ortağımız AKP’dir. Erdoğan neden sanık sandalyesinde yok? Biz yargılanıyorsak AKP’liler de yargılanmalı sözlerini hatırlattı. Yarkadaş, çözüm sürecindeki söz ve eylemlerin yargılanamayacağına dair kanun çıkarıldığı söyledi.

Yargı bağımsızlığı ve yargıdaki sorunlarla ilgili tartışma üzerine Latif Şimşek, Farz et ki Çiğdem Materle ilgili (Gezi davasında) yanlış karar verildi. Kaç tane böyle yanlış karar gösterebilirsin? Gezi davasıyla ilgili konular, HDPyle ilgili konular... Bir gün de çıkın deyin ki, Yozgatın Yerköy ilçesindeki Ahmet efendi, haksız yere ya da iftira atıldığı için şu cezayı aldı. Verdiğiniz örnekler üçü, beşi, onu geçmez. Selahattin Demirtaş ve Osman Kavalayla ilgili yargı süreci devam ediyor. Ben de istiyorum yargı adil bir şekilde kararını versin. Türk yargısı ne karar verirse herkes saygı duyacak. Bu işin istinafı var, Yargıtayı var, Anayasa Mahkemesi var. Herkes saygı duyacak kardeşim. Bu ülkenin hakimini de savcısına da istihbaratını da bu kadar küçümseyemezsiniz dedi.

Bu sözlerin ardından Cemal Enginyurt, Bırakın savunmayı. Polis de bizim devlet de bizim. Bırakın bu işleri karşılığını verdi.

Şimşekin de Sen bırak bu işleri diyerek yanıt vermesi üzerine Enginyurt, Şimşekin üzerine yürüdü. Şimşek, Sen bana bırak diyorsun da ben bırak deyince ne olacak dedi.

Gerginliğin üzerine naklen yayına ara verildi. Bu sırada Enginyurtun koruması Şimşeki darbetti.

Yayına tekrar geçilmesinin ardından açıklama yapan programın sunucusu Pınar Işık Ardor, Gerçekten çok üzüntülü bir olay yaşadık. Öncelikle TV100 yönetimi, tüm ekip arkadaşlarımız ve kendim dahil olmak üzere bu olayı şiddetle kınıyoruz. Fikirler uyuşmayabilir, insanlar birbirleriyle anlaşamayabilirler. Tartışma programlarını da bu yüzden yapıyoruz. Ancak şiddete yönelen görüntülere şahitlik ettiniz. Arkasından daha da kötü görüntüler yaşadık stüdyoda. Cemal Enginyurt’un koruması… Konu yargıya intikal ettirildi. Latif Şimşek de biraz kendine geldikten sonra yayına gelecek. Çünkü darp da edildi. Şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

Ardor, daha sonra Şimşekin yayına katılamayacağı ve darp raporu alacağını belirtti.

Son güncelleme: 23:39 07.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı