• Turkhane Logo

Cemaat davalarını takip eden 21 kişiyi MİT fişleyince operasyon yapıldı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) devam eden cemaat gönüllülerinin davalarını takip ettikleri gerekçesiyle 21 kişiyi fişledi.

15:23 06 Haziran 2018 Çarşamba
Cemaat davalarını takip eden 21 kişiyi MİT fişleyince operasyon yapıldı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) devam eden cemaat gönüllülerinin davalarını takip ettikleri gerekçesiyle 21 kişiyi fişledi.

MİT, firari cemaat mensuplarının ihtiyaçlarını karşıladıkları ve süren davaları takip ettikleri... gerekçesiyle 21 kişiyi gözaltına aldı. Farklı illerde de meslekten ihraç asker, polis, sivil çok sayıda gözaltı ve tutuklama var.

Gülen cemaatine yönelik operasyonlar bugün de hız kesmedi.

Muğla’da Milli İstihbarat Teşkilatı’nın düzenlediği operasyonda Gülen cemaati soruşturması kapsamında aranan 21 şüpheli gözaltına alındı.


Firari durumda bulunan cemaat mensuplarının barınma ihtiyacını karşılayan, maddi durumu kötü olanlara yardımlarda bulan, toplantı yapan ve süren davaları takip eden, cemaat bağlantılı olan kişiler ve aileleriyle temas halinde olmaya çalışan, itirafçı olmalarını önlemek adına telkinde bulunduğu ve yeni yapılanmada görevli olduğu iddaia edilen 9 şüphelinin, ‘gaygubet evi’ olarak adlandırılan adreslerde saklandığı tespit edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından yapılan çalışmaların ardından 6’sı gaybubet evi olduğu belirlenen 15 adrese, bu sabah operasyon düzenlendi. M.K. Dalaman ilçesinde, O.M. ve Ö.U. Menteşe ilçesinde, M.K. ve A.Ç. Fethiye ilçesinde, A.T., M.A ve M.C. Bodrum ilçesinde, B.Ö. Milas ilçesinde yakalandı.

Ayrıca K.S., Ü.T. ve T.T. ile haklarında çeşitli mahkemelerce yakalama kararı bulunan M.S., A.S., T.T. ve E.T., R.Ç., Y.S., A.D., Y.C.K, D.G. de gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde ve üstlerinde yapılan aramada ele geçirilen dijital materyallere, sahte kimlik ve pasaportlara incelenmek üzere el kondu. Ayrıca şüphelilerin bir kısmının cep telefonlarını klozete veya su dolu kovaya attığı, bir kısmının da telefonlarını formatlamaya çalıştıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin telefonlarında ‘Falcon’un yüklü olduğu öne sürüldü.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ DAHİT 17 POLİSE DAHA GÖZALTI

Bursa’da Gülen cemaati soruşturması kapsamında aralarında eski 1’inci sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 17 eski polis gözaltına aldı.

Haklarında yakalama kararı bulunan, açıkta ve ihraç edilen 19 eski polisten 17’sini yakaladı. Şüpheliler arasında Bursa Polis Koleji’nin eski müdürü 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Cenk D. de bulunuyor. Yakalama kararı bulunan iki şüphelinin ise arandığı belirtildi.

Eskişehir de ise cemaat soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden, 5’i tutuklandı Şüphelilerden Samet B., Yusuf Kadir C., Serdal N., Oğuz O. ve Türkan A., Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı, diğer 6 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Jandarma Uzman Çavuş Furkan T.’yi bu sabah Eskişehir’in kent merkezindeki bir evde yakaladı. ‘Terör örgütü üyesi’ olmakla suçlanan Furkan T., KOM Şubesi’ne götürüldü.

BİR MÜHENDİS DAHA YURT DIŞINA KAÇARKEN YAKALANDI 

Aynı soruşturma kapsamında asker imamı ve bilgi işlem sorumlusu olduğu iddiasıyla aranan Kemal Zorludemir, yurt dışına kaçmak isterken Edirne’de yakalandı. Kayseri’ye getirilen zanlı emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Edirne’de, Osman Tulpar adına düzenlenmiş sahte kimlikte yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan mühendis Zorludemir, gözaltına alınarak Kayseri’ye getirildi.

İTİRAFÇI OLANA ADLİ KONTROL, OLMAYANA TUTUKLAMA

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden 21’i, ‘etkin pişmanlık’ yasasından faydalanıp adli kontrolle serbest bırakıldı, 24 asker ise tutuklandı.

25 askerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Düzce merkezli 13 ilde, ‘askeri yapılanma iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen ve açığa alınan 15 asker gözaltına alındı.

Konya merkezli 23 ilde düzenlenen operasyonunda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 45 askerden 24’ü tutuklandı.


 

Son güncelleme: 15:23 06.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı