• Turkhane Logo

Cem Küçük'ten İdlib itirafı: Ruslar 60 askerimizi şehit etti kınayamadık!

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cem Küçük, dün akşam katıldığı canlı yayında 27 Şubat gecesi İdlib’te 34 askerin şehit olduğu olaya ilişkin “Ruslar 60 askerimizi şehit etti kınayamadık” itirafında bulundu.

16:23 06 Eylül 2020 Pazar
Cem Küçük'ten İdlib itirafı: Ruslar 60 askerimizi şehit etti kınayamadık!
AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cem Küçük, dün akşam katıldığı canlı yayında 27 Şubat gecesi İdlib’te 34 askerin şehit olduğu olaya ilişkin “Ruslar 60 askerimizi şehit etti kınayamadık” itirafında bulundu.


Habertürk’te yayınlanan ‘GerçekFikriNe’ programına konuk olan Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Yunanistan ve Türkiye arasında yaşanan krizi yorumlarken bir itirafta bulundu. Küçük, 27 Şubat günü Suriye’nin İdlib kentine konuşlu bulunan Türk askerlerine yönelik Rus savaş uçaklarının bombalı saldırısı sonrası 34 askerin şehit olduğu resmi makamlarca yapılan açıklamayı yalanlayan bir ifade kullandı.  

“HAKİKATEN RUSLAR BİZİM 60 ASKERİMİZİ ŞEHİT ETTİ”


Türkiye’nin silahlı gücüne ilişkin açıklama yapan Cem Küçük, Rusya ve ABD dışındaki tüm ülkelerle mücadele edebilecek bir orduya sahip olduğunu vurguladı. Bu sözlerinin ardından dan Cem Küçük, “Amerika ile Rusya bir yerde müdahale ederse işin rengi o zaman değişir. Şurada da katılıyorum. Hakikaten Ruslar bizim 60 askerimizi şehit etti. Ya bir kınayamadık. Bu ülkede Amerika daha çok eleştirilir. Haklıdır da yanlış değil. Ama Rusya 60 tane askerimizi İdlib’te, birde orada yalan söyledi (Rusya) orada Türk askerinin olduğunu bilmiyorduk dedi. 60 askerimizi öldürdü (Rusya) sesimizi çıkartamadık. Yani abalıya dövdük, yani rejime (Esad Rejimi) yöneldik, oraya ateş ettik. Ve hala bu mücadele devam ediyor” şeklinde konuştu.  

KÜÇÜK SONRADAN ÇARK ETTİ

Cem Küçük’ün 60 asker itirafının ardından sosyal medyada açıklamasının dikkat çekmesiyle birlikte twitterdan açıklama yapan Küçük, “Dün akşam Habertürk’te sehven 60 diye söylediğim İdlip’teki şehit sayımız 34’tür. Programın ilerleyen bölümlerinde düzelttim. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin.” dedi.  

NE OLMUŞTU?

27 Şubat gecesi Rusya’ya ait savaş uçakları, Suriye’nin idlib kentinde konuşlu bulunan Türk askeri birliğini bombalamıştı. Saldırının ardından geçen uzun bir zaman sonra açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’te 34 askerin şehit olduğunu belirtmişti. Rus uçaklarının saldırısında çok fazla askerin şehit iddia edilmiş ve açıklanan rakamın gerçeği yansıtmadığı ifade edilmişti. 

Rus bombardımanın hemen arkasından Rusya’ya Vladimir Putin ile görüşmeye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 dakika kapıda bekletilmesi ise tepki çekmişti. Erdoğan’ın Rusya ziyareti ve 34 askerin şehit olduğu saldırıyı sert bir şekilde kınayamaması eleştirilere neden olmuştu.  


 

Son güncelleme: 16:23 06.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı