• Turkhane Logo

Çekmeköy Kışlası da satılığa çıkarıldı; Ormanlık bir alan daha AVM'ye feda

İstanbul’daki Çekmeköy Kışlası sınırları içinde yer alan 187 dönümlük arazinin satılığa çıkarıldığı duyuruldu.

10:58 03 Mart 2018 Cumartesi
Çekmeköy Kışlası da satılığa çıkarıldı; Ormanlık bir alan daha AVM'ye feda
İstanbul’daki Çekmeköy Kışlası sınırları içinde yer alan 187 dönümlük arazinin satılığa çıkarıldığı duyuruldu.

İstanbula bağlı Çekmeköyde yer alan askeri alan Çekmeköy Kışlası da satılığa çıkarıldı. Sultançiftliği Taşlıtepe Devlet Ormanının yanında yer alan arazinin AVM ve otel olarak değerlendirilebileceği iddia ediliyor. 

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre 187 bin 750 metrekarelik arazi, Çekmeköy’deki Sultançiftliği Taşlıtepe Devlet Ormanı dibinde yer alıyor. 2000’li yıllardan beri askeri amaçla kullanılmayan arazinin mülkiyeti, Milli Savunma Bakanlığı ve TOKİ arasında imzalanan protokol doğrultusunda 2015’te TOKİ’ye geçti.Reklam
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 28 Aralık 2017’de askıya çıkarılan yeni planla araziye ticaret, konut, sağlık tesisi, eğitim tesisi, park ve dini tesis fonksiyonu verildi.


87 bin 750 metrekarelik arazinin 79 bin 554 metrekaresine konut, iş merkezi, AVM, otel, motel, rezidans, özel okul, özel hastane yapılacak. Arazinin 8 bin metrekaresi okul, 3 bin 887 metrekaresi sosyal ve kültürel tesis olarak ayrılırken 63 bin 672 metrekaresi de park olacak.

Emlak Konut, gelişmelerin ardından ‘İstanbul Çekmeköy Taşdelen Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi İhale İlanı’ vererek satışa çıkardı.

İhale iki oturumda gerçekleşecek. 23 Mart’ta düzenlenecek birinci oturumda açık ihale usulü ile ön yeterlilik alınacak. İkinci oturumda pazarlık – açık artırma – kapalı zarf usulü ile teklifler sunulacak. Katılmak isteyenler ihale dosyasını 3 bin 500 lira satış bedeli ödeyerek alabilecek.


 

Son güncelleme: 10:58 03.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı