• Turkhane Logo

Çeçen komutan, savaş için bitiş tarihi verdi

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşın bitebileceği tarihi Çeçen Ahmad birlikleri komutanı Eylül ayı olarak söyledi.

00:12 21 Şubat 2024 Çarşamba
Çeçen komutan, savaş için bitiş tarihi verdi
Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşın bitebileceği tarihi Çeçen Ahmad birlikleri komutanı Eylül ayı olarak söyledi.

TURKHANE.COM- MOSKOVA 

Rusya Çeçenistan bölgesi askeri komutanı Apti Alauddinov, Ukrayna ordusunun azalan mühimmat ve verdiği asker kayıplarının göz önüne alındığında Rusya’nın bu operasyonu Eylül ayına kadar tamamlayabileceğini iddia etti.
Çeçen Akhmat özel kuvvetleri komutanı Apti Alauddinov, Ukraynaya silah tedarikindeki azalma ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin insan gücündeki büyük kayıpların, özel operasyonun Eylül ayına kadar tamamlanmasına izin verebileceğini, Ukrayna askeri personelinin mühimmat sıkıntısı yaşadığının cephe hattında şimdiden fark edildiğini belirtti.
Gazetecilere konuşan Çeçen komutan, ‘‘Hiç silahları yok diyemeyiz ama geçen yılla bir önceki yılla karşılaştırırsak savaşçılarımızın bulunduğu bölgelere yönelik bombardıman yoğunluğunun yüzde 50den fazla azaldığını hissediyoruz dedi.
Alauddinova göre, sonunda her şey Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin direnemeyeceği noktaya gelecek. Çeçen komutan ayrıca son aylarda birçok Ukraynalı askerin kendi özgür iradesiyle teslim olduğunu da sözlerine ekledi.
Avdeevkanın Rusların kontrolüne geçmesiyle ilgili de konuşan komutan, bunun Rus ordusu için taktiksel öneme sahip olduğunu söyledi. Ayrıca Avdeevkada Rus birliklerinin büyük kayıplar yaşamamak ve şehrin tam kontrolünü ele geçirmek için küçük adımlar atarak temkinli hareket ettiğini, gerekli temizliğin yapılmasının ardından kontrolündeki alanları genişletmeye devam edeceğini vurguladı.
Bugün Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev’den de benzer bir açıklama gelmişti. Operasyona katılan Çeçen birliklerin komutanlarıyla yaptığı toplantıda konuşan Medvedev, Rusyanın yakında zafer kazanacağından emin olduğunu belirterek, dünyadaki hiçbir ülkenin Rusyanın askeri potansiyeli ve gücüyle karşılaştırılamayacağını vurgulamıştı.

Son güncelleme: 00:12 21.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı