• Turkhane Logo

Çarpıcı anket: Türklerin yüzde 73'ü 'yanlış yoldayız' diyor

Ipsos anketine göre Türkiye’de halkın yüzde 73’ü

20:33 04 Mart 2024 Pazartesi
Çarpıcı anket: Türklerin yüzde 73'ü 'yanlış yoldayız' diyor
Ipsos anketine göre Türkiye’de halkın yüzde 73’ü

Araştırma şirketi Ipsos, Dünyayı neler endişelendiriyor? başlıklı anketi için, Türkiye ve Almanyanın da aralarında bulunduğu 29 ülkede vatandaşlara görüşlerini sordu. Anket, dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. 26 Ocak- 9 Şubat tarihleri arasında yapılan anket kapsamında, yaklaşık 25 bin katılımcıya, çevrimiçi sistem üzerinden kaygıları, ülkelerindeki gidişata ilişkin görüşleri soruldu.

TÜRKİYEDE YÜZDE 73LÜK KESİM YANLIŞ YOLDAYIZ DİYOR
Türkiyede, Sizce ülkede işler iyiye mi gidiyor, yoksa yanlış istikamette mi yol alınıyor? sorusuna ankete katılanların yüzde 73ü Yanlış istikamette yol alınıyor yanıtını verdi. Türkiyede en çok kaygı duyulan konu, yüzde 50lik oranla, enflasyon oldu. İkinci sırada, yüzde 30luk oranla, yoksulluk ve sosyal adaletsizlik yer aldı. Ankete katılanların yüzde 22si Türkiyedeki suç ve şiddet oranlarından endişeli olduklarını söylerken yüzde 22si işsizlikten, yüzde 21i de mali ve siyasi yolsuzluktan kaygılarını ifade etti.

DW Türkçenin haberine göre, Türkiyede küresel ısınmayı endişe verici bulanların oranı sadece yüzde 5 oldu. Bu oranın, diğer birçok Avrupa ülkesinde daha yüksek olması, Türkiyede son derece düşük kalması dikkat çekti. Türklerin ankete verdiği yanıtlarda dikkat çeken diğer başlıklar dış politika ve güvenlik ile ilgili oldu. Ülkenizin diğer ülkelerle askeri ihtilaf yaşamasından endişe ediyor musunuz?” sorusuna karşılık, sadece yüzde 2lik bir kesim bu konuda endişeli olduğu yanıtını verdi. Ankette, terör konusunda endişelerin en yüksek olduğu ülke İsrail olurken onu Türkiye takip etti. Türkiyede ankete katılanların yüzde 20si, terörden endişeli olduklarını dile getirdiler.

EKONOMİK ORTAM KÖTÜ DİYENLERİN ORANI YÜZDE 74
Ipsosun aylık Küresel Tüketici Güveni araştırmasında ise vatandaşlara  ülkelerindeki mevcut ekonomik ortamı nasıl değerlendirdikleri soruldu. Türkiyede, Ülkenizdeki mevcut ekonomik durumu nasıl tanımlarsınız? sorusuna ankete katılanların yüzde 74ü kötü yanıtını verdi.

ALMANYADA YOLSUZLUK ENDİŞESİ AZ, İKLİM ENDİŞESİ YÜKSEK
Araştırma şirketi Ipsosun anketi, Almanyaya ilişkin de dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor. Almanyada ankete katılanların yüzde 74ü, Sizce bu ülkede işler iyiye mi gidiyor, yoksa yanlış istikamette mi yol alınıyor? sorusuna Yanlış istikamette yol alınıyor yanıtını verdi. Enflasyondan endişe duyduklarını söyleyenlerin oranı yüzde 37, yoksulluk ve sosyal adaletsizlikten kaygılı olduklarını söyleyenlerin oranı ise yüzde 34 oldu. Almanyada ekonomik ve siyasi yolsuzluğu endişe verici bulanların oranı sadece yüzde 8, buna karşı iklim değişiminden endişeli olanların oranı yüzde 21 olarak kaydedildi.

Son güncelleme: 20:33 04.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı