• Turkhane Logo

Çankırı E Tipi Cezaevinde korona alarmı: D-14 koğuşunun hepsi pozitif

Çankırı E Tipi Cezaevi de koronaya teslim oldu. D-14 koğuşundaki 23 kişiden 21 mahpusun koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtiliyor.

11:55 21 Mayıs 2021 Cuma
Çankırı E Tipi Cezaevinde korona alarmı: D-14 koğuşunun hepsi pozitif
Çankırı E Tipi Cezaevi de koronaya teslim oldu. D-14 koğuşundaki 23 kişiden 21 mahpusun koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtiliyor.


Cezaevlerinde koronavirüs vakaları artmaya devam ediyor. Çankırı E Tipi Cezaevinin geneline koronavirüs yayıldığı, koğuşların karantinaya alındığı ve kapalı görüşlerin de iptal edildiği öğrenildi. Eşinin D-14 koğuşunda kaldığını belirten bir aile yakını, koğuştaki herkesin testinin pozitif çıktığını ve durumlarının gittikçe kötüleştiğini söyledi.

“KULLANIMDAN KALKAN BİR İLAÇ VERİLMİŞ”


Aile yakını, dün yaptıkları en son telefon görüşmesinde eşinin sesinin çok kötü geldiğini, bir şey yiyip içemediklerini, çamaşırlarını dahi yıkayamayacak hale geldiklerini öğrendiğini belirtti. Mahpuslara kullanımdan kaldırılan bir ilaç verildiğini aktaran aile yakını, eşinin o ilacı içmediğini, iğneyi de vurulmadığını aktardı.

“VİRÜS AKCİĞERLERİNE İNDİ”

Bold Medya’ya konuşan aile yakını, Ramazan’ın son 3 günü oruç tutamayacak duruma gelen mahpusların yaşadıklarını şöyle aktardı:

“Ramazan’ın son 3 günü oruç tutamamışlar. Bayramın birinci günü sırt, boğaz ağrısı, halsizlik gibi belirtiler başlamış. Bayramın ikinci günü hastaneye götürmüşler. Tulum giydirmişler, 4-5 saat ayakta beklemişler. Çok zorlanmış hepsi. Daha sonra tomografi çektirmişler, test yapılmış. 23 kişinden 21’i pozitif. Eşim, bayramın birinci günü aradığında sesi normaldi. İki gün önce, salı günü aradığında sesi çok kötüydü. Çok zor konuştu. ‘Bir şey yiyip içemiyoruz’ dedi. Öyle olunca çok telaşlandık, üzüldük. Hastanede bir aile yakınımız var. Eşimin tomografisine baktırdık. Akciğerinde 4 yerde korona belirtisi olduğunu yani akciğerine indiğini öğrendik.”

“HEPİMİZ YATIYORUZ, BENDEN AĞIR OLANLAR VAR”

Eşine ve hasta olan diğer mahpuslara kullanımdan kalkan bir ilaç verildiğini söyleyen aile yakını, “Hastaneden bir ilaç vermişler, bir tane de iğne vuracaklarını söylemişler. Eşim de o ilacın kullanımdan kaldırıldığını duymuş, tehlikeli diye içmemiş. İğnenin de ne olduğunu bilememiş, vurulmamış. Dünkü telefon görüşünde de sesi çok kötüydü. Mahpus aşçılar da hasta olduğu için doğru dürüst yemek yiyemiyorlar. Çamaşırlarını da koğuştaki sağlıklı kişiler yıkamış. ‘Hepimiz yatıyoruz, benden ağır olanlar var’ dedi. Başka koğuşlarda da varmış korona” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 11:55 21.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı