• Turkhane Logo

"Canımızı mı istiyorlar? Ölülerini mi verecekler çocuklarımızın? Ne istiyorlar bizden?"

Cezaevinde, gardiyanlar tarafından bayıltılana kadar dövülen Harbiyeli Muhammet Ali Taş’ın annesi Meral Taş, oğlunun can güvenliğinden endişe ettiğini açıkladı.

13:20 08 Aralık 2020 Salı
Cezaevinde, gardiyanlar tarafından bayıltılana kadar dövülen Harbiyeli Muhammet Ali Taş’ın annesi Meral Taş, oğlunun can güvenliğinden endişe ettiğini açıkladı.



Bold Medya’ya konuşan anne Taş, “Canımızı mı istiyorlar? Ölülerini mi verecekler çocuklarımızın? Ne istiyorlar bizden?” diye tepki gösterdi.

Silivri Cezaevinde tutuklu olan Harbiyeli öğrenci Muhammet Ali Taş, önce gardiyanlar tarafında tekme tokat bayılana kadar dövüldü, Ardından da yarı çıplak vaziyette kış günü hücreye atıldı. Oğlunun yaşadıklarını 4 gün sonra öğrenebilen anne Meral Taş ise, olayın detaylarını Bold Medya’ya anlattı.


BAYILTANA KADAR TEKME-TOKAT DÖVDÜLER

15 Temmuz 2016’ın ardından müebbet alan Harbiyeli Taş, halen İstanbul Silivri 1 No’lu Cezaevinde tutuklu. 4 Aralık Cuma günü koğuştaki bir arkadaşı ile tartışan Muhammet Ali Taş, gardiyanlar tarafından Baş Memur Ramazan Kuyucu’nun odasına götürüldü ve bayılana kadar tekme tokat dövüldü.

/

“OĞLUMUN CAN GÜVENLİĞİNDEN EMİN DEĞİLİM”

Oğlunun, maruz kaldığı işkenceyi telefonda anlattığını söyleyen anne Taş, “En ağır cezaları verdiler zaten. Daha ne istiyorlar ki bizden? Canımızı mı istiyorlar? Ölülerini mi verecekler çocuklarımızın? Ne istiyorlar bizden? Onlar içeride biz dışarıda azap çektik. Orada da rahat bırakmıyorlar ki. Ben can güvenliğinden emin değilim oğlumun. Ya oğlumun başına bir şey gelirse. Nerelerine vurdular ben bilmiyorum.”  sözleriyle tepkisini gösterdi.

Anne Taş, oğlundan dinlediği olayı “Odada 4 ya da 5 tane gardiyan varmış. Oğluma sormuş anlat diye. Anlatması bitince Ramazan Kuyucu onlara göz işareti yapmış. 2 infaz koruma memuru kollarını arkadan tutup bükmüş. Ramazan Kuyucu tokatlamaya başlamış. Oğlum yapmayın dedikçe şiddetini daha da artırmış. Dudağını patlatmış. Ayaklarını tekmelemiş” cümleleriyle anlattı. Harbiyeli Taş karşılaştığı işkenceyi durdurmak için tepki verdi. Ancak bu kez diğer infaz memurları Muhammet Ali’yi yere yatırıp tekmeledi. Anne Taş “ Hepsi linç etmeye başlamışlar. Karnına, burnuna, sırtına yumruk ve botlarıyla tekme atmışlar. Bayıltana kadar dövmüşler odada. Oğlum ne zaman ayıldığını bilmiyor. Ondan sonra dalga geçmiş Ramazan Kuyucu, ‘Nasıl hoşuna gitti mi bu’ diye” dedi.



HÜCREYE YARI ÇIPLAK ATILDI

Oğlunun yüzünün sol tarafının kan toplayıp şiştiğini belirten anne, “Hücreye koymuşlar. Oğlum 3 saat hücrede kalmış. Hücreye koymadan önce üzerini çıkarmışlar. Ceketini, atletini, kazağını, ayağından ayakkabısını ve çorabını çıkarmışlar. Buz gibi yer. Yerler insan pisliği mi, çamur mu belli değilmiş. Su olmayan karanlık bir hücreye koymuşlar” ifadelerini kullandı.

BAŞ GARDİYANDAN ANNE VE KIZ KARDEŞE SİNKAFLI KÜFÜR

Hücreden çıkarılan Ali Taş koridorda sürüklenerek revire götürüldü. Doktor vücudunda darp izleri olan Muhammet Ali’ye rapor vermedi. Revirde de Harbiyeli Taş’ı bekleyen Ramazan Kuyucu dalga geçmeye devam etti. Annesi ve kız kardeşine sinkaflı ağır hakaretler ve küfürler eden Ramazan Kuyucu, Muhammet Ali’yi yine odasına götürdü. “Seni bir koğuşa verelim. S.ksinler seni orada” diyerek tacizde bulunmaya devam etti. Gardiyanlardan biri de, “Bu baş memur merhametli… Diğeri olsa seni gebertirdi dua et” dedi.

“İYİYİM DEMEK İSTERDİM AMA DEĞİLİM”

Harbiyeli Taş yaşadıklarını cezaevi yönetimine de yazdı. Ama henüz bir cevap alamadı. Ayrıca şikayette bulunmak için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na kapalı bir zarf göndermek istedi. Pandemi sebebiyle 7-8 aydır göremediği annesine telefonda, şikayet mektubunun verilmesinden endişe ettiğini belirten Taş, “İyiyim demek isterdim ama değilim. Anlatmayacaktım ama, ben çok kötüyüm. 2 gün uyuyamadım. Bağrım, döşüm kolum, her yerim ağrıyor” diyerek durumunu anlattı.

Son güncelleme: 13:20 08.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı