• Turkhane Logo

Canikli'ye bir şok suçlama daha: Cinayet iddiaları hakkında yalan haber yaptırdı

Nurettin Canikli'nin yeğeni Kemal Canikli'nin boşanma aşamasında olduğu eşi Rüzgar Canikli, Rabia Naz Vatan'ın ölümünün ardından baba Şaban Vatan'la ilgili sahte haberlerin yapıldığını iddia etti.

16:02 20 Nisan 2023 Perşembe
Canikli'ye bir şok suçlama daha: Cinayet iddiaları hakkında yalan haber yaptırdı
Nurettin Canikli'nin yeğeni Kemal Canikli'nin boşanma aşamasında olduğu eşi Rüzgar Canikli, Rabia Naz Vatan'ın ölümünün ardından baba Şaban Vatan'la ilgili sahte haberlerin yapıldığını iddia etti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli’nin yeğeni olan Kemal Canikli tarafından şiddete maruz kaldığını açıklayan Rüzgar Canikli, Nurettin Canikli hakkında da iddialarda bulundu.

Halk TVde yayınlanan Kayda Geçsin programına konuk olan Rüzgar Canikli, Nurettin Caniklinin Kemal Canikli ile birlikte Rabia Naz Vatanın şüpheli ölümünün ardından baba Şaban Vatan hakkında yalan haberler yaptırdığını öne sürdü. 
SİYASİ BAĞLANTILARINI KULLANARAK ADALETİ ENGELLİYORLAREşiyle boşanma sürecinde olan Rüzgar Canikli, geçtiğimiz günlerde Kemal Canikli ile birliktelikleri sırasında kendisine sistematik şiddet uyguladığını ve çocuğunu görmesinin engellendiğini söyleyerek, Siyasi bağlantılarını kullanarak adaleti engelliyorlar demişti. Sosyal medyada dile getirdiği şiddet görüntülerinin mahkeme dosyasında da yer aldığını ifade eden Rüzgar Canikli’nin iddiaları arasında Nurettin Canikli’nin danışmanları tarafından tehdit edildiği de yer almıştı.
ŞABAN VATANIN DELİ OLDUĞUNU SÖYLEDİLERRüzgar Canikli, Giresun Eynesilde 2018 yılında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatanın şüpheli ölümünün ardından Nurettin Canikli hakkında da iddialarda bulundu. Rüzgar Canikli şunları söyledi:  
Giresun gazetesine sahte haberler yaparken Kemalin Whatsappına mesajları kendi atıyordu. Biz yan yana gelerek o atılan mesajları sözlüye döküp başka yayın belgelerini yapan bir hanımefendiye iletiyorduk. Genelde tatilde ya da evde birlikte olduğumuz için hepsine şahit oldum.
Nurettin Canikli ve Kemal Canikli, Şaban Vatan hakkında sahte haberler yaptırıyordu. Konunun neticesini o zaman çok anlayamamıştım. Sorduğum zaman da Şaban Vatanın deli olduğunu söylediler ve bu yönde haberler de yaptırdılar. Giresun Gazetesi de Nurettin Caniklinin elinde. Zaten gazeteci Metin Cihan aralarındaki mesajlaşmaları da ifşalamıştı. Hatta o dönem Kemal Canikli Ahmet Portakal diye bir hesap açıp Metin Cihana ve Şaban Vatana saldırdı. 
Ne olmuştu?Rabia Naz Vatan, Eynesil’de 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Rabia Naz’ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşme olduğu iddia edilmişti. Buna karşın Şaban Vatan, kızına araba çarptığını ancak AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını öne sürmüştü. Rabia Naz’ın ölümünün araştırıldığı dosyaya ise 16 Temmuz 2020’de takipsizlik kararı verildi. 
Nurettin Canikli ise Şaban Vatan hakkında üç ayrı dosyadan suç duyurusunda bulunmuş ve Vatan’a 1 yıl 8 ay hapis cezası ve 8 bin 840 Türk Lirası da para cezası verilmişti. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı. Olayın üzerinden 5 yıl geçmesine karşın Rabia Naz’ın katilleri henüz bulunamadı. 

Son güncelleme: 16:02 20.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı