• Turkhane Logo

Canikli'nin Boydak yağması yargıya taşındı: 'Pişmanlığa hızır mısın?"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin Kılıçdaroğlu'na açtığı tazminat davasına ilişkin yaptığı açıklamada

14:53 19 Temmuz 2022 Salı
Canikli'nin Boydak yağması yargıya taşındı: 'Pişmanlığa hızır mısın?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin Kılıçdaroğlu'na açtığı tazminat davasına ilişkin yaptığı açıklamada

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu ve 750 bin TL manevi tazminat davası açtı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun avukatı Celal Çelik, Caniklinin açtığı tazminat davasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.
Çelik Twitter paylaşımında, Ah Canikli ah! Pişmanlığa hazır mısın? Ya utanç duymaya?!.. Açtığın bu dava sayesinde, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlunun tüm iddialarını ispat şansına sahip olacağız Teşekkürler!.. İyi bilirsin ki Kılıçdaroğlu, sağlamasını yapmadan, emin olmadan ithamda bulunmaz! ifadelerini kullandı.


NE OLMUŞTU?
Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gazeteci Metin Cihan’ın ortaya çıkardığı bir dizi yolsuzluk zinciri üzerinden Boydak Holdinge kayyum atamasıyla ilgili şunları dile getirmişti:
Nurettin Canikli... AK Parti Genel Başkan Yardımcısı. Bir yakınını Boydak Holdinge getirip kayyum olarak atıyor. Slovakyada bir depo yapmamız lazım diyorlar. Oraya dünyanın parasını gönderiyorlar, 20 milyon Avro gönderiyorlar. Bu para yok şu an yok, adam da yok ortada. Hem 20 milyon Euro yok hem de kendisi yok. Bir kanun getiriyorlar, bu şekliyle, kayyum atanırsa kayyumun yaptığı bütün işlemler, karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin, bu karar görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mahalli ve cezai sorumluluğu doğmaz diyor. Malı götür hırsızlığı yap, kanun arkanda kapı gibi duruyor, Saray da arkanda kapı gibi duruyor. Böyle bir kanunu bu Meclise kabul ettirdiler.
Canikli, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla yanıt vermişti. Gazeteci Cihan da Cankili’nin açıklamalarını paylaştığı belgelerle yalanlamıştı.
BELGELERLE YALANLADIHiçbir yakınımı Boydak Holdinge kayyum olarak atamadım diyen Canikliye yalan diyerek yanıt veren Cihan, 17 Mart 2017 tarihli Ticaret Sicil Gazetesini paylaştı. Gazetede Caniklinin Başbakan Yardımcılığı dönemindeki kararıyla Ertunç Laçinel’in Boydak Holdinge Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasına ilişkin karar yer alıyor. AKP’li Canikli, Slovakya’da Boydak Holding tarafından kiralanan 21 bin m2 kapalı alanı bulunan lojistik merkezinin mülkiyetinin Ertunç Laçiner’e ait olduğu iddiasını da yalanlamıştı.
Cihan, Ertunç Laçinel ile Slovakyadaki şirket arasındaki sözleşmeleri paylaşarak, Boydak’a yerleştirdiği Ertunç Laçinel ile Slovak şirketin sözleşmesi ektedir. Laçinel, Boydak’tan kendi ortağının (Lukas Zvala) şirketine hortum bağlıyor (ortaklık 2. ve 3. belgede net). Canikli bunu reddetmiyor ama miktarın 20 milyon Euro değil, daha az olduğunu söylüyor demişti.

Son güncelleme: 14:53 19.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı