• Turkhane Logo

Çandar’dan anayasa çağrısı yapan Erdoğan’a: Önce AİHM kararlarını uygula

10:25 05 Ekim 2023 Perşembe
Çandar’dan anayasa çağrısı yapan Erdoğan’a: Önce AİHM kararlarını uygula





AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi’nde düzenlenen “Yeni Anayasa Sempozyumu”nda, tüm siyasi partilere seslenerek, “Bize düşen kapıları çalmak. Buradan tüm siyasi partilere, STK’lara, akademi mensuplarına sesleniyorum. En ideal Anayasa metnini bulmak için gelin konuşalım, tartışalım, müzakere edelim ama bu süreçten kaçmayalım” demişti.



Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol) Partisi Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, TBMM Genel Kurulu’nda, AKP iktidarına ve ‘yeni anayasa’ çağrısı yapan Erdoğan’a seslendi:




“Ya Türkiye’nin altına imza koyduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne bağlı kalacaksınız ya Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 90. maddesini uygulayacaksınız ya da hukuku ve insan haklarını ihlal edeceksiniz, Anayasa’yı ihlal edeceksiniz, kural tanımayacaksınız.



Eğer Türkiye’nin imzasının şerefini koruyorsanız, eğer Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sına uyacaksanız, o takdirde; Edirne’de yedi yıldır haksız, hukuksuz biçimde özgürlüğünü gasp ettiğiniz, bu Meclisin uzun yıllar üyesi bulunmuş Selahattin Demirtaş’ı ve hukuku ayaklar altına alarak Silivri’de hayatının altı yılını çaldığınız Osman Kavala’yı serbest bırakacaksınız yani AİHM kararlarını, dolayısıyla Anayasa’nın 90’ıncı maddesini uygulayacaksınız. Bu kadar basit”

Son güncelleme: 10:25 05.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı