• Turkhane Logo

Çalık Holding’ten facia ile ilgili ‘sorumluluğumuz yok’ savunması

16:25 15 Şubat 2024 Perşembe
Çalık Holding’ten facia ile ilgili ‘sorumluluğumuz yok’ savunması





9 işçinin toprak altında kaldığı Çöpler Altın Madeni’ndeki facia ile ilgili yerli ortak Çalık Holding’ten açıklama geldi. Holdingin Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Akil, madende operasyonel sorumlulukları olmadığını öne sürdü.



Toprak kayması nedeniyle 9 işçinin toprak altında kaldığı Çöpler Altın Madeni’nin yerli ortağı Çalık Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Akil, “Operasyonel sorumluluğumuz yok, sadece finansal yatırımcıyız” dedi.



OPERASYONEL BİR SORUMLULUĞUMUZ YOK



Halktv.com.tr’den Seyhan Avşar, ceza almasına rağmen kapasite artırmasına izin verilen Kanada ortaklığındaki Anagold Madenciliğin Türk ortağı Çalık Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Akil’e ulaştı. Hükumet yetkililerinin gerekeni yaptığını dile getiren Akil, “Bu madende bizim operasyonel bir sorumluluğumuz yok. Sadece finansal yatırımcıyız. Şöyle düşünün X bankasından bir hisse alıyorsunuz. Bankada yaşanan herhangi bir şey sizi ilgilendirmez. Finansal olarak ortağız o kadar” dedi.



SİYANÜR BU MADENLERİ ÇIKARMANIN TEK YOLU



“Anagold Madencilik Kanada, Amerika gibi ülkelerde Avrupa’da maden çıkarma faaliyetinde bulunamazken Afrika’yı ve ülkemizi tercih ediyor? Kamuoyunda da bu duruma büyük tepki var” şeklindeki soruya ise Akil, “Olur mu öyle şey neden yapamasınlar. Dünyanın her yerinde madenleri var, yapıyorlar. Ayrıca siyanür bu madenleri çıkarmanın tek yolu var” dedi.



HUKUMET YETKİLİLERİ GEREKEN AÇIKLAMAYI YAPIYOR



“1 gr altın için 50 ton vatan toprağını mahvediyorlar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna ise Akil, “Söylediğim gibi hükumet yetkililerimiz gereken açıklamaları yapıyor” diye yanıt verdi.

Son güncelleme: 16:25 15.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı