• Turkhane Logo

Çakıcı yeraltı dünyasından 'siyasetin gözde figürü' olmaya giden yolda

Yeraltı dünyasının tanınmış isimlerinden ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yakın arkadaşlarından Alaattin Çakıcı, siyaset dünyasının gözde figürlerinden biri olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.

15:53 27 Ekim 2020 Salı
Çakıcı yeraltı dünyasından 'siyasetin gözde figürü' olmaya giden yolda
Yeraltı dünyasının tanınmış isimlerinden ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yakın arkadaşlarından Alaattin Çakıcı, siyaset dünyasının gözde figürlerinden biri olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.



MHP lideri Bahçelinin cezaevinde ziyaret ettiği ve af yasası ile salıverilmesi için çaba gösterdiği Çakıcı, tahliyesinin ardından Bahçelinin yanı sıra çok sayıda siyasetçiye de ziyaretler düzenledi.

Çakıcı son olarak yakın dostum dediği CHPli Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkanı makamında ziyaret etti. Çakıcı ve Gürkan, ziyarette birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.


Gürkan, Çakıcının ziyaretini sosyal medya hesabından şu satırlarla duyurdu:

Sayın Alaattin Çakıcı, Belediyemizdeki Ulu Önderin 4 gece konakladığı Atatürk Odasını ve bizleri ziyaret etti. Kendilerine Atatürk portresi ve Belediyemiz tarafından basılan Nutuk kitabını hediye ettik.

Çakıcı da benzer şekilde Twitterdan yaptığı paylaşımla ziyarete dair detayları aktardı:

Alaattin Çakıcının yakın dostu olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkanı makamında ziyaret ederek 1927 yılında Fransız fotoğrafçının çektiği resmin aslını Alaattin Çakıcıya makamında hediye etmiş, ayrıca çok yakın dostu Mustafa Altunhanın özel misafiri olarak birlikte Edirne Belediye Başkanını ziyaret ederken Alaattin Çakıcının yakın arkadaşı Vahit Kayrıcı bu ziyarette birlikte Edirne’ye gelmiştir.
  Alaattin ÇAKICI nın yakın dostu olan Edirne belediye başkanı Recep Gürkan I makamında ziyaret ederek 1927 yılında Fransız fotoğrafçının çektiği resmin aslını Alaattin ÇAKICI ya makamında hediye etmiş pic.twitter.com/nZqTNcfhOj — Alaattin Çakıcı (@alattincakici) October 26, 2020
Çakıcı, 16 yıl cezaevinde yattıktan sonra AKP ve MHP’nin imzasını taşıyan infaz düzenlemesiyle 16 Nisan’da tahliye edilmiş ve haziran ayında da Bahçeli’yi ziyaret etmişti.



Çakıcı söz konusu ziyareti, Türk dünyasının ve Türk milletinin yaşayan efsanevi lideri, mensup olduğum camianın genel başkanı değerli ağabeyimi genel merkezimizde ziyaret ettim. Kendilerine ve Türk milletine saygılarımla arz ederim satırlarıyla duyurmuştu.

İki yıl önce, Bahçeli, Çakıcıyı tutuklu bulunduğu cezaevinden sevk edildiği  Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde ziyaret etmişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ziyareti şu ifadelerle kamuoyu ile paylaşmıştı:

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, rahatsızlanan Alaattin Çakıcıyı tedavi gördüğü Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde ziyaret ediyor.

Çakıcı, ağustos ayında da Adanada MHPli siyasetçi ve iş insanlarıyla bir araya gelmişti.

Çakıcı, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin Baş Danışmanı Hüseyin Sözlüye vekaleten kardeşi Reis Sözlü, Adana  MHP il ve ilçe yönetimleri, ülkü ocakları il başkanı, bölgenin iş adamları Şirin Aksoy, Menderes Kutlu, İskenderun bölgesinin iş adamı Bedrettin Öz, Batmanlı iş adamı Zeki Gültekin ve çok sayıda ünlü isimle buluşmuştu.

 

Son güncelleme: 15:53 27.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı