• Turkhane Logo

Bursa güne patlama dehşeti ile uyandı

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse saldırı düzenlendi. Uzaktan kumandalı EYP'nin patlatılmasıyla meydana gelen olayda bir kişi hayatını kaybetti.

11:44 20 Nisan 2022 Çarşamba
Bursa güne patlama dehşeti ile uyandı
Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse saldırı düzenlendi. Uzaktan kumandalı EYP'nin patlatılmasıyla meydana gelen olayda bir kişi hayatını kaybetti.

Bursada Orhangazi ilçesi Mudanya Yolu Sanayi Caddesi’nde meydana gelen olayda, cezaevine giden infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüste sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Büyük hasar gören otobüste bir kişi hayatını kaybetti, biri ağır dört kişi yaralandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın bir saldırı olduğunu, uzaktan kumandalı bir EYPnin patlatılması sonucu meydana geldiğini duyurdu.

Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi.

Yaşananlar dakika dakika şöyle:
HAYATINI KAYBEDEN MEMURUN İSMİ AÇIKLANDI
09.40 - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hayatını kaybeden memurun adının Cengiz Yiğit olduğunu açıkladı. Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum ifadesini kullandı.

UZAKTAN KUMANDALI EYP PATLATILDI
09.31 - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın bir EYPnin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu meydana geldiğini duyurdu. Bir infaz koruma memurunun hayatını kaybettiğini belirten Soylu, Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum dedi.

İLK AÇIKLAMA BURSA VALİSİNDEN

09.20 - Patlamaya ilişkin ilk açıklama, Bursa Valisi Yakup Canbolattan geldi. İlk bulguların uzaktan kumandalı bir bombanın patladığı yönünde olduğunu belirterek Ağaç dibine bırakılan bir bomba infilak etti. Terör saldırısı olmasından şüpheleniliyor. Otobüste 30a yakın kişi vardı, 1 kişi öldü, 9 yaralandı diye konuştu.

Son güncelleme: 11:44 20.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı