• Turkhane Logo

Bursa belediyesinden çalışanlara, Erdoğan mitingi zorunluluğu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün Gemlik’te düzenleyeceği miting öncesi Bursa Büyükşehir Belediyesi, personeline mesaj göndererek mitinge katılımı zorunlu tuttu.

09:50 24 Nisan 2023 Pazartesi
Bursa belediyesinden çalışanlara, Erdoğan mitingi zorunluluğu
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün Gemlik’te düzenleyeceği miting öncesi Bursa Büyükşehir Belediyesi, personeline mesaj göndererek mitinge katılımı zorunlu tuttu.





Erdoğan’ın bugün batarya fabrikasının temel atma töreni öncesi Gemlik’te düzenleyeceği miting için harekete geçen belediye, çalışanlarına gönderdiği mesajda şunları kaydetti:



“Bildiğiniz üzere pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız 12.30’da Gemlik Meydanı’nda olacaklar. Bizler de zorunlu hizmetleri yürütmekle görevli personel dışındaki tüm personelimizle orada olacağız. Bu nedenle tüm birimlerimizin personel ayarlamalarını ivedilikle yaparak pazartesi günü toplu hareket edilecek şekilde hazırlıklarını yürütmelerini rica ediyorum.”







Birleşik Kamu-İş Bursa İl Başkanı Özkan Rona, “Cumhurbaşkanı, 24 Nisan Pazartesi saat 12.30’da Gemlik’te olacakmış. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları teyakkuzda. Pazartesi günü belediye zorunlu hizmetler dışında hizmet üretmeyecek çünkü tüm personel mitinge gidecek. Talimat yüksek makamdan” diyerek duruma tepki gösterdi.



Devlet memurlarını emir erleriniz mi sandınız?



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a “Ne hakla” diye soran Rona, açıklamasını şöyle sürdürdü:



”Siz kim oluyorsunuz da devlet hizmetlerini yürütmekle görevli kamu çalışanlarını siyasi bir mitinge zorluyorsunuz? Devlet memurlarını siyasi mitinglere dolgu malzemesi olarak kullanacağınız emir erleriniz mi sandınız?



Seçim sürecine girmiş ve devletin bütün imkanlarını kullanarak seçim kampanyası yürüten bir hükümetin açılış adı altında meydanlardan güç gösterisi yaptığı mitinglere belediyede çalışan memurları, sözleşmeli personeli, belediye iştiraklerinin çalışanlarını ‘toplu bir şekilde’ mitinge zorlarsanız bu kişilerin memuriyet güvencelerini ortadan kaldırmış olacağınızı siz bilmiyor olabilirsiniz, fakat biz biliyoruz.



Baskılara boyun eğmeyin, faşizme direnin



Rona, belediye işçilerine de çağrıda bulunarak görevlerinin başında olmalarını istedi: “Baskılara boyun eğmeyin, Alinur Aktaş’ın devlet memurlarını kapı kuluna dönüştürmesine izin vermeyin, bu faşizme direnin, suça ortak olmayın!”

Son güncelleme: 09:50 24.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı