• Turkhane Logo

Bürokratların sahil vurgunu isyan ettirdi: Talanı durdurun

İdaresinde eski bürokratlar, devlet memurları ve iş adamları bulunan Muğla’ya Hizmet Vakfı’na bağlı MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti’ye Antalya’dan Keşan’a sahiller peşkeş çekiliyor.

13:36 19 Ağustos 2020 Çarşamba
Bürokratların sahil vurgunu isyan ettirdi: Talanı durdurun
İdaresinde eski bürokratlar, devlet memurları ve iş adamları bulunan Muğla’ya Hizmet Vakfı’na bağlı MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti’ye Antalya’dan Keşan’a sahiller peşkeş çekiliyor.



Siyasiler, çevreciler ve vatandaşlar ihalesiz devirlere tepkili: “Talanı durdurun.”

Türkiye’nin en gözde sahilleri Muğla’ya Hizmet Vakfı’na bağlı Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) Tur. Tic. Ltd. şirketine ihalesiz veriliyor. Sözcü’den Mustafa Sarıipek ve İsmail Akın’ın haberine göre çevreciler, siyasiler ve vatandaşlar yağmalamaya müdahale bekliyor. CHP’li ve İyi Partili milletvekilleri de soru önergeleri ile talana dair AKP iktidarından izahat istedi. MUÇEV’e en son Alanya’da 3’üncü derece doğal sit alanı Aysultan Kadınlar Plajı’nın ihalesiz 10 yıllığına verildiğinin tespiti tepkileri katladı.


İMAR PLANINDA BELEDİYELER DEVRE DIŞI BIRAKILDI

MUÇEV’in, Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma sınırındaki Demre Üçağız’da yaklaşık 13 bin metrekarelik kıyı alanı kiraladığı iddiası karşısında İyi Parti ve CHP Antalya milletvekilleri TBMM’ye önerge verdi. İyi Parti Milletvekili Feridun Bahşi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca vakfa kiralanan işletmelerin belediyelere tahsisini talep etti. Sahil imar planı yapma yetkisinin belediyelere ait olduğunu, uygulama ile yerel yönetimlerin devre dışı bırakıldığını, yağmalamaya müsait yapı oluşturulduğunu kaydetti. İyi Parti Milletvekili Hasan Subaşı ile CHP Milletvekilleri Rafet Zeybek ve Aydın Özer de Meclis’e konuya dair soru önergesi sundu. Talana DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen de karşı çıktı. MUÇEV’in işlettiği yerlerse şu şekilde sıralandı:

GÜMÜŞLÜK’TEN DATÇA’YA MARMARİS’TEN FETHİYE’YE YOK YOK

– FETHİYE: Ölüdeniz Kumburnu, Belcekız, Kayaköy Gemiler Koyu, Çalış Plajı, Şat Burnu Günübirlik Alanları, Göcek Fethiye Belediyesi Yat Bağlama İskelesi.

– ORTACA: Sarıgerme Sahilleri.

– ULA: Akyaka Kadın Azmağı Günübirlik Alanı ve İskelesi ile Akyaka Kamp ve Mesire Yeri, Akbük Koyu. Menteşe’de Akbük Günübirlik Alanı.

– MARMARİS: Kızkumu, Karacasöğüt ve Selimiye iskeleleri.

– DATÇA: İskele Plajı, Kargı Koyu, Kurucabük, Kumluk ve Taşlık plajları ile Karaincir.

– BODRUM GÜMÜŞLÜK: Bitez Plajları.

– ANTALYA: Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki Demre’ye bağlı Üçağız Mahallesi’nde yaklaşık 13 hektarlık denizalanı ve iskele.

2014’TE 20 BİN LİRA SERMAYE İLE KURULDU

MUÇEV, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı ile Muğla Valiliği’ne bağlı Muğla’ya Hizmet Vakfı ortaklığında 20 bin lira sermaye ile 2014’te kuruldu. Yönetiminde eski bürokratlar, devlet memurları ve iş adamları yer alıyor. İdaresinde şu isimlerin yer aldığı iddia ediliyor: Eski AKP milletvekili Cengiz Kaptanoğlu’nun kızı Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Başkanı Şadan Kaptanoğlu Dikici, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete (AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin amcası) ve Hürriyet Gazetesi yazarı Yusuf Fatih Çekirge ile Tezcan Yaramancı. Ayrıca, Ömer Faruk Miras, İlker Meşe, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Strateji Geliştirme Başkanı Sadi Kızık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can.

Son güncelleme: 13:36 19.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı