• Turkhane Logo

Buldan’dan Erdoğan’a: ‘İmralı’ya yüzerek gitmedik, tahsis ettiğiniz kosterlerle gittik’

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Diyarbakır İl Örgütünün 3. Olağanüstü Kongresi’nde çözüm sürecine ilişkin dikkat çekici ifadeler kullandı.

17:36 14 Kasım 2021 Pazar
Buldan’dan Erdoğan’a: ‘İmralı’ya yüzerek gitmedik, tahsis ettiğiniz kosterlerle gittik’
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Diyarbakır İl Örgütünün 3. Olağanüstü Kongresi’nde çözüm sürecine ilişkin dikkat çekici ifadeler kullandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çözüm sürecini bitirmekle suçlayan Buldan, o süreçte yer alan isimlerin de yargılandığını kaydetti.

Tutuklu eski HDP Milletvekili İdris Baluken’in hükümetin onayı ve izniyle İmralı’ya, Kandil’e gittiğini ancak bu nedenle tutuklandığını kaydeden Buldan, “Baluken bu ülkeye barış gelsin, demokrasi gelsin diye sizin bilginiz dahilinde İmralı ve Kandil’e gelen giden arkadaşımızdı. O yolu bize siz açtınız, İmralı’ya biz yüzerek gitmedik, tahsis ettiğiniz kosterlerle gittik” ifadelerini kullandı.




‘ÇÖZÜM SÜRECİ HİÇ YAŞANMAMIŞ GİBİ YALAN SÖYLÜYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Batman’a gittiğinde çözüm sürecine ilişkin sarf ettiği sözleri hatırlatan Pervin Buldan, “Özellikle Amed’e, Batman’a Mardin’e geldiğinde söylediği sözler ile Ankara’da söylediği sözler arasında dağlar kadar fark var. Kürt sorunu artık yoktur diyen AKP Genel Başkanı’nın burada başka Ankara’da başka konuştuğunu hepimiz görüyoruz. Batman’a son geldiğinde çözüm sürecini inkar eden bir AKP Genel Başkanı var. Çözüm süreci hiç yaşanmamış gibi insanların gözünün içine bakarak yalan söylüyor. Eğer sorun çözüldüyse neden sürekli süreci biz bitirmedik, HDP bitirdi diye yalan söylüyorsunuz? Şunu söylerseniz size inanırız. ‘AKP bitti, çözüldü, çözülmeye devam ediyor’ derseniz buna herkes inanır ama ‘Kürt sorunu çözüldü’ derseniz siz milyonlarca insana yalan söylemiş olursunuz. Kürt sorunu çözülmeyi bekleyen devasa bir sorundur. Kürt sorununu inkar etmek kimsenin haddi değildir” şeklinde konuştu.

‘İMRALI’NIN KİLİDİNİ BİZ AÇMADIK, O ANAHTARI SİZ VERDİNİZ’

“Süreci biz bitirmedik” diyen Erdoğan’a seslenen Buldan, “2013 yılında Amed’de tarihi bir mektup okuduk. 2015 yılında Dolmabahçe’de bir masa kuruldu. Sonra çıktınız ne Çözüm Süreci ne Dolmabahçe masası diyerek süreci inkar ettiniz. 2015’ten bu yana Sayın Öcalan’a tecrit uyguladınız. Bu da yetmedi. Çözüm Sürecini yargılamaya kalktınız. Çözüm Sürecinde İmralı görüşmelerinde bizimle birlikte yol yürüyen Baluken’e onlarca yıl ceza verdiniz. Baluken bu ülkeye barış gelsin, demokrasi gelsin diye sizin bilginiz dahilinde İmralı ve Kandil’e gelen giden arkadaşımızdı. O yolu bize siz açtınız, İmralı’ya biz yüzerek gitmedik, tahsis ettiğiniz kosterlerle gittik. İmralı’nın kilidini biz açmadık, o anahtarı siz bize verdiniz. Ama şimdi bütün bunlar olmamış gibi bir süreci tamamıyla yargılamaya kalktığınız zaman o zaman Kürtlere düşmanlık yaptığınızı hatırlatırız. Evet Kürt düşmanısınız, demokrasi düşmanısınız, bu ülkeye barışın gelmesini istemiyorsunuz. Çünkü koltuklarınızı kaybetmenin kaygısını yaşıyorsunuz” dedi.

‘2023’ÜN YOLU MUTLAKA DİYARBAKIR’DAN GEÇECEKTİR’

Buldan, “Barışın yolu nasıl Diyarbakır’dan geçiyorsa 2023’ün yolu da mutlaka Diyarbakır’dan geçecektir. Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında Kürtleri, Alevileri, inanç ve kimlikleri yok sayanları tarihin çöp sepetine göndereceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Son güncelleme: 17:36 14.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı