• Turkhane Logo

Buldan: İlk seçimde AKP’yi ve kayyımlarını göndermek boynumuzun borcu

Pervin Buldan Siirt'te, "Sadece AKP’yi değil, yapılacak seçimlerde kayyımları da Ankara’ya göndermek boynumuzun borcudur" diye konuştu.

15:48 31 Mart 2022 Perşembe
Buldan: İlk seçimde AKP’yi ve kayyımlarını göndermek boynumuzun borcu
Pervin Buldan Siirt'te, "Sadece AKP’yi değil, yapılacak seçimlerde kayyımları da Ankara’ya göndermek boynumuzun borcudur" diye konuştu.


Partisinin Siirt il kongresinde konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin, seçim yasasından Ukrayna-Rusya arasında Türkiye’de gerçekleşen görüşmelere ve AKP’nin kayyım sistemine dair sert eleştirilerde bulundu.

Ülkenin bulunduğu ekonomik, siyasi ve idari krizlerin altında AKP-MHP ortaklığının olduğunu söyleyen Buldan, “Ama bugünlerde soyunmuş oldukları yeni bir şey var; Ukrayna-Rusya savaşında barış rolüne ve siyasetine sarıldıklarını görüyoruz. Elbette barışa sarılmak, barış siyasetini ifade etmek önemlidir ama bu kadar ikiyüzlü bir politikayı yürütmek elbette kabul edilebilir bir durum değildir. Siz Ukrayna ve Rusya savaşında barışın gerçekleşmesini isterken ve arabulucu rolüne soyunurken; kendi içinizde ve ülkenizde barışın esamesi okunmuyorsa, ülkenizde bu kadar şiddet ve baskı politikasını hayata geçiriyorsanız sizin barış mesajlarınızdan da misyonunuzdan da şüphe duyarız” şeklinde konuştu.


’80 YAŞINDAKİ AHMET TÜRK HER GÜN ADLİYE KORİDORLARINDA’

“Siz Ukrayna’da barış olsun derken, bu ülkede barış olmasını isteyen Selahattin Demirtaş’ın 5 yıldır cezaevinde olduğunu buradan hatırlatmak isterim” diyen Buldan, şöyle devam etti: “İdris Baluken bu kadar ağır cezaya neden çarptırıldı? Bunu AKP hükümetine sormak istiyorum. Ahmet Türk, yaklaşık 80 yaşına gelen bir arkadaşımız, yoldaşımız her gün adliye koridorlarında ifade veriyorsa bu ülkeyi yönetenlerin de vicdanlarına yazıklar olsun. Vicdansızsınız, ahlaksızsınız ve utanmazsınız.”

‘İLK SEÇİMLERDE AKP’Yİ VE KAYYIMLARINI GÖNDERMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR’

iki ayrı Türkiye yaratıldığını söyleyen buldan, “Biri AKP hükümetinin, Saray’ın, yandaşlarının, 5’li çetenin zengin Türkiyesi; diğeri her gün baskı altında olan, zulüm gören, yoksullaşan, kuru ekmeğe muhtaç olan yoksul Türkiye. İşte AKP ve MHP hükümetinin ülkeyi getirdiği Türkiye, bu Türkiye’dir. Geçmediğiniz yolların ve köprülerin vergisini sizlerin cebinden alan ve bu vergilerin Saray’a aktarıldığı, AKP’nin kasalarına gittiği bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıya olduğumuzu Siirt halkına mutlaka hatırlatmak istiyorum. Elbette Siirt halkı bütün bunların hesabını sandıklarda, seçimlerde bir kez daha soracak. Biz Siirt halkına bu anlamda güveniyoruz. Sadece AKP’yi değil, yapılacak seçimlerde sizin iradenizi gasp eden kayyımları da Ankara’ya göndermek boynumuzun borcudur. Bundan kimsenin şüphesi ve kaygısı olmasın” şeklinde konuştu.

‘SİZİN HİLELERİNİZLE BİZ BAŞ ETMESİNİ BİLİYORUZ’

TBMM’de ilk kısmı kabul edilen seçim yasasına da değinen Pervin Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çoğunluk ellerinde olduğu için bu yasanın iktidarın istediği şekilde geçeceğini biliyoruz. İstedikleri kadar bu yasaları geçirsinler, seçim gelip sandıklar kurulduğunda onların hilelerini boşa çıkaracak bir halk var yanımızda. Şimdi barajı yüzde 7’ye indirdiler. Baraj elbette inmeli ama biz bütün siyasetlerin temsili için yüzde 10’luk seçim barajının tamamen kaldırılmasını, herkesin kendisini temsil edeceği yüzde 0 barajıyla seçimlerin yapılmasını önemsiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz ama biz biliyoruz ki onlar yüzde 10’luk barajı Kürtler Meclis’e girmesin diye getirmişlerdi. Ne oldu? Biz barajları yıka yıka geldik; 7 sefer o barajı yıktık ve Meclis’e girdik, halkın temsiliyetini sağladık. Şimdi küçük ortakları için barajı yüzde 7’ye indiriyorlar ama bilmiyorlar ki o küçük ortak yüzde 7’nin altında kalacak ve çıkardıkları yasalar ellerine, ayaklarına dolanacak. Bunun için diyoruz ki sizin hilelerinizle biz baş etmesini biliyoruz. Halkımız sizin oyunlarınızı boşa çıkaracak.”

Son güncelleme: 15:48 31.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı