• Turkhane Logo

“Bu ülkenin zenginleri nerede?” sorusuna cevap: 480 bin ağaç diktiren babam 5 yıldır hapiste

Bir türlü söndürülemeyen yangınlara tepki gösteren halk, “Bu ülkenin zenginleri nerede? 10 uçak kiralayamadılar mı” diye sordu. Hapisteki Boydak kardeşlerin oğulları cevap verdi.

09:42 06 Ağustos 2021 Cuma
“Bu ülkenin zenginleri nerede?” sorusuna cevap: 480 bin ağaç diktiren babam 5 yıldır hapiste
Bir türlü söndürülemeyen yangınlara tepki gösteren halk, “Bu ülkenin zenginleri nerede? 10 uçak kiralayamadılar mı” diye sordu. Hapisteki Boydak kardeşlerin oğulları cevap verdi.



Türkiye’de hala devam eden orman yangılarıyla ilgili en çok sorulan sorulardan biri “Bu ülkenin zenginleri nerede? 10 uçak kiralayamadılar mı? Neden yangın uçağı almadılar?” oluyor. Bu soruya beş yıldır hapiste olan Boydak Holding’in eski başkanı Hacı Boydak’ın oğlu İlyas Boydak, Twitter hesabından cevap verdi.

Kayseri’deki Boydak Ormanı’na 480 bin ağaç dikimi yaptıran Hacı Boydak’ın tutuklu olduğunu hatırlatan İlyas Boydak, “Diyorlar ya bu yangında zenginler nerede? 480 bin ağaç dikerek oluşturduğu Boydak Ormanı’dan dolayı yargılanan Hacı Boydak şu an cezaevinde. Dışarda olsa en önde olanlardan olurdu.” dedi.


Birçok sosyal medya kullanıcısı Boyner, Koç ve Sabancı ailelerine çağrıda bulunarak yangınların söndürülmesi için helikopter kaldırmalarını istedi. İlyas Boydak, babası ve amcaları hapiste olmasaydı taşın altına eline koyacağını da belirtti. Boydak kardeşler ülke ekonomisine yaptıkları katkıların yanı sıra Kayseri’nin ağaçlandırılması için yarım milyon fidan dikti.
  Diyorlarya bu yangında zenginler nerede?
480 bin ağaç dikerek oluşturduğu Boydak Ormanıdan dolayı yargılanan Hacı Boydak şu an cezaevinde.
Dışarda olsa en önde olanlardan olurdu. https://t.co/Miw3YZGkud — İlyas Boydak (@ilysbydk) August 5, 2021
18 Ağustos 2016’dan bu yana Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, 5 yıl önce bugün tutuklanıp Sincan Cezaevine gönderildi. Kardeşleri Memduh ve Şükrü Boydak da aynı cezaevinde tutuklu.

/
Memduh Boydak (54), Hacı Boydak (63) ve Şükrü Boydak (66), Mayıs 2021, Sincan Cezaevi.

Ülke ekonomisine yaptıkları katkılar ve sağladıkları istihdam ile bir marka haline gelen Boydak Holding, Kayseri’nin ağaçlandırılmasında da çok büyük emeği oldu. Boydak Holding, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında yer alan Yılanlı dağı mevkiindeki geniş dağlık ve ağaç bulunmayan 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda ağaçlandırma çalışma yapmak için 2008 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan 49 yıllığına kiraladı.

7 yıl bölgede ağaçlandırma çalışması yapan Boydak Holding, yarım milyon fidan dikimi gerçekleştirdi. Özellikle Hacı Boydak şahsından ve şirketten buraya fon ayırıp sulama vs her şeyi organize etti. Ormanın sırf bakımı için Adana’dan 60 ormancıyı istihdam etti. Hayvanlar için suluk ve yemlikler yaptırdı.

FİDAN DİKİMİNE ABDULLAH GÜL VE EŞİ DE KATILDI

Fidanların damlama sulama sistemiyle sulanması içinde büyük havuzlar ve su depoları yaptı. Alanın bir bölümü 5,5 kilometre çit ile çevirdi. Yaklaşık 12 kilometre yol yapıldı. 120 metre derinlikten saniyede 33 litre suyu çıkarıldı. Suyu ağaçlık bölgeye basmak için 60 tonluk bir su deposu ve 200 tonluk bir ara depo yapıldı. Böylece ormanın her tarafı rahatlıkla sulandı.

Tepeden tırnağa devletin erkanı ve toplumun önde gelen insanlarının misafir olduğu ve ağaç diktiği Boydak Ormanı’nın yeşillendirilme çalışmalarına dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi de katıldı.

“VATANSEVERLİK KİMSENİN İPOTEĞİNDE DEĞİL”

3 kez gözaltına alınan, 2 kez tutuklanan Hacı Boydak’ın 5 Ağustos 2016’dan bu yana hapiste olduğunu hatırlatan Mehmet Boydak da babasının hapiste çekilen son fotoğraflarını paylaştı.

Oğul Boydak fotoğrafa “Vatansever babam Hacı Boydak’ın ömründen alınan 5 koca yılın resimleri. Vatanseverlik mi? Kimsenin ipoteğinde değil. Kendi mahallesinde değiliz diye eleştirecekler bu ülkeye kendi katkıları kadar konuşsun. Baba var memleketi için ağaç diktirir. Baba var kesesi için ağaç kestirir. Şeref duyarız 480.000 ağaç diktiren babanın evladı olmaktan.” notunu düştü.

Mehmet Boydak, devlet tarafından önce 49 yıllığına, sonra yapılan ağaçlandırma örnek olunca 129 yıllığına Boydak ailesine kiralanan arazinin, daha sonra ağaç kesildiği iddiasıyla Boydak ailesinden alındığını da yazdı.
  5 Ağustos 2016’da 3. kez gözaltı ve 2. kez tutuklanmasının ardından Vatansever Babam Hacı Boydak’ın ömründen alınan 5 koca yılın resimleri.

Vatanseverlik mi? Kimsenin ipoteğinde değil. Kendi mahallesinde değiliz diye eleştirecekler bu ülkeye kendi katkıları kadar konuşsun. pic.twitter.com/jI6BBEvkzQ — Mehmet Boydak (@boydak120) August 5, 2021
/

/




 

Son güncelleme: 09:42 06.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı