• Turkhane Logo

Bu kez de Bilal Erdoğan'ın Okçuluk Vakfı'na 'mesire jesti'

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre, Beykoz Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kiraladığı Riva'daki mesire alanının kullanım hakkını Okçular Vakfı’na verdi.

10:25 15 Şubat 2019 Cuma
Bu kez de Bilal Erdoğan'ın Okçuluk Vakfı'na 'mesire jesti'
Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre, Beykoz Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kiraladığı Riva'daki mesire alanının kullanım hakkını Okçular Vakfı’na verdi.

Yönetim Kurulunda olduğu kimi vakıflara, devlet kurumları tarafından yapılan hibe ve nakdi yardımlarla gündemden düşmeyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın oğlu Bilal Erdoğanın, bu kez de, mütevelli heyetinde yer aldığı Okçular Vakfına mesire jesti yapıldı.
Okçular Vakfı, 2043 yılına kadar mesire alanının kullanım hakkını elinde bulunduracak. İçinde spor tesisleri, lokanta ve amatör okçuluk alanının bulunduğu mesire alanının devri ile ilgili, Beykoz Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Aydın Habil, vakıf ile belediye arasında yapılan protokolün talep ettikleri halde kendilerine gösterilmediğine dikkat çekerek “Gelin görün ki daha protokol meclisten geçmeden alana tabela asmışlar” dedi.

Daha önce de, Üsküdar Belediyesi benzer bir uygulama ile İlim Yayma Vakfına bir arazi tahsis etmişti.


Bedelsiz verilen arazi aslında Üsküdar Belediyesine ait. Konuyla ilgili açıklama yapan CHPli Meclis üyesi Nezih Küçükerden, arazinin planlarda çocuk parkı olarak göründüğünü, bir yeşil alanının daha yok edildiğini ifade etti. 

Üsküdar Belediyesi Meclisi’nin 4 Şubatta görüştüğü teklifte, 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu’nun maddeleri anımsatılarak özetle Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflara 49 yıllığına bedelsiz taşınmaz verilebileceği belirtildi. İlim Yayma Vakfı’nın yazısına da yer verilen teklifte mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne ait Bulgurlu Mahallesi’nde taşınmazın eğitim hizmetlerinde bulunmak üzere vakfa 49 yıl süreli bedelsiz olarak verilmesi için yetki istendi. Teklif CHP’li Meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Kısa bir süre önce de, Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin en fazla yardım ettiği vakıfların, Erdoğanın ailesinin yönetiminde olduğu vakıflardan oluştuğunu öne süren bir yazı kaleme almıştı.

31 Ocak tarihli yazısında Uğuroğlu, İBBnin 847 milyon 592 milyon TL bağış yaptığını, yönetiminde Selçuk ve Hakan Bayraktar kardeşlerin yer aldığı T3 Vakfına ise, 41 milyon 363 bin TL yardım edildiğine dikkat çekmişti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin satın aldığı yerli ve millî silahlı ve silahsız İnsansız Hava Araçlarını (İHA) imal eden BAYKAR şirketinin 2 ortağıdır Bayraktar kardeşler. Türk ordusunun terörle mücadelesinde çok önemli görev üstlenen BAYKAR yönetimi T3 vakfının aldığı 41 milyon liradan nasıl yararlanıyor? ARGE araştırmalarında kullanıyorsa, hatadır. BAYKARa uzman eleman yetiştirmek için kullanıyorsa hatadır. Sermaye olarak kullanıyorsa hatadır yorumunu yapan Uğuroğlu, yazısını şu satırlarla sürdürmüştü:

BAYKAR şirketinden elde ettiği kâr ile T3 vakfını kurup finansını sağlaması gerekirken İstanbullular için harcanması gereken 41 milyon liranın ticari faaliyette bulunan bir şirketin ortaklarına bağışlanması da siyaseten büyük hatadır.

Erdoğanın aile fertlerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesinden sadece 2018 yılında aldıkları bağışlar şöyledir:

TÜRGEV, Recep Tayyip Erdoğanın kızının Yönetim Kurulu Üyesi olduğu vakıftır ve İstanbulluların 51 milyon 593 bin 44 lira 70 kuruşunu AKPli İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bağış almıştır

AKPli İstanbul Büyükşehir Belediyesi mütevelli heyetinde Bilal Erdoğanın bulunduğu OKÇULAR Vakfına 16 milyon 640 bin 457 lira 11 kuruş bağışlamış.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yüksek İstişare Kurulunda Bilal Erdoğanın olduğu TÜGVA Vakfına 74 milyon 276 bin 471 lira 18 kuruş bağış vermiştir.
 

Son güncelleme: 10:25 15.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı