• Turkhane Logo

"Bu bir savaç suçu"

Türkiye gündemi konusunda açıklamalarda bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad'ın, Suriye'nin kuzeyinde kurulan yerleşim yerlerini bir savaş suçu olarak nitelendirdiği ifade edildi.

23:39 26 Eylül 2022 Pazartesi
Türkiye gündemi konusunda açıklamalarda bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad'ın, Suriye'nin kuzeyinde kurulan yerleşim yerlerini bir savaş suçu olarak nitelendirdiği ifade edildi.

Cumhuriyette yer alan habere göre Türkiye-Suriye ilişkilerinde normalleşme haberleri gündemde yerini korurken, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdadtan Türkiyeye yönelik dikkat çekici bir mesaj geldi.

Mikdad, Türkiyenin, Suriyeye yönelik düşmanca tutumuna son vermesi ve radikal gruplara desteğini durdurmasıyla, Suriye-Türkiye ilişkilerinin eski haline dönebileceğini öne sürdü.

Mikdad, Türkiye ile her zaman iyi ve normal ilişkiler kurmaya hazırız; ancak ulusal egemenlik çıkarlarımızı görmezden gelerek, Suriyenin kuzeyinde suyu keserek ve insanları bombalayarak değil dedi.

Mikdad, Türkiyeye ön şartlar dayatmadıklarını, Suriye topraklarındaki eylemlerini durdurmasını istemenin, ilişkileri normalleştirebilmek adına doğal bir talep olduğunu dile getirdi.

Mikdad ayrıca, Herhangi bir tartışmanın temel dayanağı olmalıdır. Bu yüzden sorunları çözmek için karşı taraftan buna yönelik bir çözüm gelmediğinde, topraklarımdaki işgalciyle nasıl bir anlaşmaya varabilirim? diye konuştu.

FEDAKARLIK YAPMIŞTIK
Faysal Mikdad, Türkiyenin, İdlibden derhal ve tamamen çekilmesi ve bölgedeki gruplara desteğini durdurması gerektiğini savunarak, Türkiyenin işgali ne kadar sürerse sürsün, ABDnin, Irak ve Afganistan işgaliyle aynı akıbete uğrayacak ifadelerini kullandı.

Mikdad, Türkiyenin, şu anda Suriyenin kuzeyinde sivillere yönelik yeni yerleşim yerleri kurduğunu ifade ederek, bunun BM ve uluslararası hukukta kabul edilemez olduğunu ve bir savaş suçu olduğunu öne sürdü.

Mikdad, ülkesinin, geçtiğimiz yıllarda Türkiye ile iyi ilişkiler kurmaya yeltendiğini belirterek, 2009-2010 arasında ilişkiler mükemmeldi ve ilişkilerimizi güçlendirmek için bazen çıkarlarımıza uymayan adımlar bile attık, fedakarlık yaptık dedi.

SURİYELİLERE ÜLKENİZE GERİ DÖNÜN ÇAĞRISI
Mikdad, Türkiye ile ilişkilerdeki sorunun başlama noktalarına işaret ederek Aramızdaki sorunlar, Türkiyenin, Suriyenin içişlerine müdahale etmesi ve dünyanın dört bir yanından Türkiye toprakları üzerinden Suriyeye akın eden ve insanlarını öldürüp ülkemizin altyapısını tahrip eden IŞİDli teröristleri desteklemesiyle başladı dedi.

Mikdad ayrıca, yerinden edilen ve göç eden Suriyelilere seslenerek, ülkelerine geri dönmeleri için çağrıda bulundu.

Son güncelleme: 23:39 26.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı