• Turkhane Logo

'Bu aymazlığı kendine vazife edinenler, 31 Mart’ta seçimleri iptal ettirdi'

Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan şirketlerin ‘Haydarpaşa ve Sirkeci Garı atıl depo alanlarını kiralama’ ihalesinden elenmesiyle ilgili konuştu.

09:59 21 Ekim 2019 Pazartesi
'Bu aymazlığı kendine vazife edinenler, 31 Mart’ta seçimleri iptal ettirdi'
Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan şirketlerin ‘Haydarpaşa ve Sirkeci Garı atıl depo alanlarını kiralama’ ihalesinden elenmesiyle ilgili konuştu.



İmamoğlu, “Bu ihaleyi yapıp büyük bir motivasyonla belirli kişilere vermeyi, bu aymazlığı kendisine vazife edenler inanın 31 Mart’ta seçimi iptal ederek Türkiye’nin demokrasisine ihanet edenlerle aynı bir avuç kişi olduğunu buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İl Başkanı Canan Kafatancıoğlu ile birlikte, Haliç Kongre Merkezi’nde CHP İlçe Başkanlı tarafından düzenlenen, İl Danışma Kurulu Toplantısı”na katıldı. ‘Seçimsiz Dönemde Siyaset ve İktidar Vizyonu’ adı altında yapılan oturuma, İmamoğlu ve Kaftancıoğlu’nun yanı sıra, genel başkan yardımcıları, parti meclis üyeleri, milletvekilleri ile ilçe başkanları da yer aldı.


‘NE OLURSA OLSUN, BURASI BENİM OLACAK’ DİYEN İNSANLARA KARŞI BİR DURUŞ

TCDD’nin yaptığı , ‘Haydarpaşa ve Sirkeci Garı atıl depo alanlarını kiralama’ ihalesinden İBB’nin elenmesi ve sonrasında da atılacak adımlar ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, İBB hukukçularının yarın ihalenin iptali için gerekli hazırlıkları yapacağını söyledi. 10 bin lira sermayeli 3 yıl öncesine kadar İBB’den 3 bin lira maaş alan birisinin bu ihaleyi kazanmasının ardında farklı bir motivasyon olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu mesele, bir millete ait, çok manevi bir alanın kim olduğunu bilmediğimiz bir insana ya da bir kurumu, arkasında kim olduğunu bilmediğimiz, biraz da dilsiz şeytanlık yapan, süreci bilen ama konuşmayan insanların ülkeyi tehdit eden, manevi değerler üzerinden, ‘Ne olursa olsun, burası benim olacak’ diyen insanlara karşı bir duruş.” dedi.

İhale sürecinde oyalandıklarını anlatan İmamoğlu, mesai saatinin bitimine dakikalar kala ihaleden men edildiklerini öğrendiklerini belirterek  “Dersiniz ki şu saatte pazarlığa çağırıyoruz. Basına bilgi verirsiniz. Ama sizden gizlediler. Demek ki saklanacak bir şey var. Demek ki o insanlar tümüyle güdümlü. O ihale heyetinde olanları da kınıyorum.” şeklinde konuştu.

“MESAİ BİTİMİNDE BİR FAKSLA ÖĞRENİYORUZ”

“Onlar ihanet etmişlerdir makamlarına” sözleriyle ihaleyi yapan kişileri eleştiren İmamoğlu, “Bu milletin onlara teslim ettiği makamlarına ihanet etmişlerdir. Saat 17.00’de bir faksla sürece katılamayacağımız anlamında gerekçelerle bilgi veriliyor. Aynı dakikalarda orada pazarlıkla iş bitiriliyor. Kimin malını kimden kaçırıyorsunuz? Bu milleti aptal yerine koymak yakışıyor mu, devlet adamına? Bu işlere çok dikkatli, titiz bakan ve hassasiyetle sorgulayan ben, bu süreci ama siyasal anlamda ama başka kavramlarla 16 milyonun vicdanına, dahası AK Partili insanların vicdanına havale ediyorum” dedi.

İMAMOĞLU, ADLİYEYE GİDECEK

Bir gazetecinin, “Yarın sizi de adliyede görecek miyiz? Yarın hukuk süreci başlayacak ama eğer o da fayda etmezse siz de işin içinde olacak mısınız?” sorusuna cevap veren İmamoğlu, “Gayet tabi. Ben bu milletin kenti emanet ettiği kişiyim. Yani ben haksızlığa, hukuksuzluğa sesini çıkartmayacak karakterde biri değilim. Ben tümünde sesini çıkartan, bu ülkede yolunda gitmeyen bir şey varsa ona da ses çıkartan, 16 milyon insanın belediye başkanıyım.” ifadelerini kullandı.

Haydarpaşa Garı ve Sirkesi Garı ihalelerinde yaşanan usulsüzlüğü yapanların 31 Mart’ta seçimleri iptal ettirenlerin aynı kişiler olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu ihaleyi yapıp büyük bir motivasyonla belirli kişilere vermeyi, bu aymazlığı kendisine vazife edenler inanın 31 Mart’ta seçimi iptal ederek Türkiye’nin demokrasisine ihanet edenlerle aynı bir avuç kişi olduğunu buradan ifade etmek istiyorum.” dedi.

“EĞER BUNA SESSİZ KALIRSANIZ DAHA BÜYÜKLERİNİ YAŞARSINIZ”

“Buna çıkardığımız ses İstanbul’da iki noktaya sahip çıkma sesi değil sadece” diyen İmamoğlu,  “Sadece İstanbul’a ihanet ettirmeme sesi de değil. Bu bir yozlaşmaya karşı duruştur. Eğer siz buna sessiz kalırsanız daha büyüklerini yaşarsınız. Ülkemize, milletimize ait bir noktanın bu şekilde, kişilere, kurumlara, kim olduğu belli olmayan insanlara devredilmesi ülkede güvensizlik ortamı oluşturur.” şeklinde konuştu.

“SUÇ DUYURUSUNDA BAKANA KADAR ULAŞACAĞIZ”

Sürecin takipçi olacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Bugün baktığınızda tüm bu olaylar olurken suç duyurumuzu yarın öbür gün sadece oradaki sürece imza atanlar, ihale kurulunda olanlara değil. O kurumun gelen müdürüne hatta sayın bakana kadar ulaşacağımızı ve bu süreci böyle takip edeceğimizi buradan belirtmek istiyorum. Henüz ülkemizin en tepesindeki yönetime bunu aktarmış, anlatmış değiliz ama günü geldiğinde oradan da beklentimiz olacağını ifade edelim. Bu süreci sıradan bir şekilde takip edeceğimizi düşünenler gözlerimizdeki inanca baksınlar ve 23 Haziran’ı hatırlasınlar.” dedi.

Son güncelleme: 09:59 21.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı