• Turkhane Logo

Brunson Davası: Savcı mütalaasını verdi serbest bırakılmasını istedi

Amerikalı Pastör Andrew Brunson'ın yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütaalaasını verdi.

16:21 12 Ekim 2018 Cuma
Brunson Davası: Savcı mütalaasını verdi serbest bırakılmasını istedi
Amerikalı Pastör Andrew Brunson'ın yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütaalaasını verdi.


İzmirde devam eden Rahip Brunson davası duruşmasında son dakika gelişmesi yaşandı. Savcı sürpriz olarak esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı öncelikle  soruşturmanın genişletilmesini istemedi. Sonra da esas hakkındaki mütalaasını verdi .Savcı adli kontrolün kaldırılmasını istedi. Savcı mütalaasında ayrıca Brunson’ın “örgüte üye olmak suçundan” 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mütaala sonrası sanığın savunması alınacak. Ardından da karar ya da ara karar açıklanacak. Duruşmanın bugünkü oturumunda bazı tanıklar Brunson aleyhindeki ifadelerini değiştirmişlerdi.

ÜLKESİNE DÖNEBİLECEK


Mahkeme heyetinin kararını birazdan vermesi bekleniyor. Hakimin, savcının mütaalasına paralel karar vermesi durumunda Brunson hakkındaki ‘adli kontrol talebi’ sona erecek. Eğer aldığı hapis cezasını da içeride geçirdiği süre ‘karşılarsa’ Brunson, ülkesi ABD’ye gidebilecek.



  /
/ BRUNSON’IN AVUKATI, ANAYASA MAHKEMESİ’NE BAŞVURDU / FT: BRUNSON ABD’YE BARIŞ HEDİYESİ OLARAK SUNULABİLİR / CHPDEN YENİ İDDİA: 12 EKİMDE BRUNSONI BIRAKACAKLAR / RAHİP BRUNSON DAVASINDA GİZLİ TANIK İFADELERİ DAVA DOSYASINDA / ‘BRUNSON’ DAVASI YARIN: ‘TÜRKİYE İÇİN DOĞRU ADIM BIRAKILMASI OLUR’ / YARINKİ DURUŞMA ÖNCESİ BRUNSON’A KRİTİK ZİYARET / ABD’Lİ DİN ADAMI BRUNSON EVİNDEN AYRILDI / BRUNSON, OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİYLE MAHKEMEYE GÖTÜRÜLDÜ / ABD-TÜRKİYE ARASINDA GERİLİME NEDEN OLAN PASTÖR BRUNSON KRİZİ NASIL BAŞLADI? BRUNSON DURUŞMASI BAŞLADI

Son güncelleme: 16:21 12.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı