• Turkhane Logo

Brezilya'da seçimleri kaybeden Bolsonaro ülkeyi terk etti

Daha önce seçimleri kaybettiği takdirde yargılanacağını ifade eden Bolsonaro, yeni hükümetin göreve başlamasına iki gün kala ülkeyi terk etti.

00:01 31 Aralık 2022 Cumartesi
Brezilya'da seçimleri kaybeden Bolsonaro  ülkeyi terk etti
Daha önce seçimleri kaybettiği takdirde yargılanacağını ifade eden Bolsonaro, yeni hükümetin göreve başlamasına iki gün kala ülkeyi terk etti.

Brezilyada seçimleri kaybeden ve görev süresinin önümüzdeki gün sona ermesi beklenen mevcut Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro, ülkeyi terk etti.
Bolsonaronun uçağı başkent Brasíliadan kalkış yaparken ABDnin Florida eyaletine doğru yola çıktığı görüldü. Uçuş takip platformlarına göre Brezilya Hava Kuvvetlerine ait BRS1 kodlu uçağın 8 saat sonunda Orlando kentine inmesi bekleniyor.
Jair Bolsonaronun avukatlarının tavsiyesi üzerine ABDye doğru yola çıktığı belirtiliyor.
Bu yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşırı sağcı Jair Bolsonaro, Luiz Inácio Lula da Silvaya karşı kaybetmişti. Bolsonaro daha öncesinde seçimleri kaybetmesi durumunda yargılanacağını ifade ederken, Geleceğim için üç alternatifim var: tutuklanmak, öldürülmek ya da zafer kazanmak demişti.
Bolsonaronun Donald Trumpın Palm Beachteki Mar-a-Lago tatil beldesinde konaklayacağı iddia ediliyor.
Bolsonaro, yola çıkmadan önce medyadan destekçilerine veda etti.
Bolsonaro, resmi törenle cumhurbaşkanlık kuşağını, Luiz Inácio Lula da Silvaya devretmeyecek.
Aşırı sağcı Bolsonaronun ülke dışında en az bir ay geçirmesi bekleniyor. Hükümet, Bolsonaroya kimin eşlik edeceği hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Son güncelleme: 00:01 31.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı