• Turkhane Logo

Bozdağ'dan Gezi Davası kararına tepki gösterenlere yanıt: Kınıyorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi Davası kararını eleştirenlere, "Hem mahkemelere hem de kararı veren hakimlere çok açık bir şekilde hakarettir. Kınıyorum" şeklinde tepki gösterdi.

17:13 26 Nisan 2022 Salı
Bozdağ'dan Gezi Davası kararına tepki gösterenlere yanıt: Kınıyorum
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi Davası kararını eleştirenlere, "Hem mahkemelere hem de kararı veren hakimlere çok açık bir şekilde hakarettir. Kınıyorum" şeklinde tepki gösterdi.


Bozdağ açıklamasında, Hakimler emir ve talimat almazlar. Tavsiye ve telkin kabul etmezler. Anayasa, kanun ve hukuka bağlı bir vicdani kanaatle karar açıklarlar. Maalesef dün açıklanan mahkeme kararından sonra bir hukuk devletinde olması gereken tepkilerin dışında, çok saygısızca tepkilere de şahit olduk. Bir yandan Sayın Cumhurbaşkanımızı, öte yandan mahkemeyi ve kararı veren hakimleri tehdit eden; hem yargıya hem Cumhrubaşkanımıza hem hakimlerimize hakaret eden, dil uzatan ifadelere tanık olduk ifadelerini kullandı.

Bozdağ, şunları söyledi: Buradan bu vesileyle sayın Cumhurbaşkanımıza, yargıya ve görev yapan hakimlere dil uzatanları, el sallayanları, ant içenleri, tehdit eden herkesi kınıyorum. Türkiyede kararlar beklendiği gibi çıkınca Ankarada mahkemeler var, hakimler var; veyahut beklentiye uygun çıkmayınca hakimler, mahkemeler emir ve talimatla karar veriyor diyerek mahkeme ve hakimleri suçlamak, kararları siyasi taraftarlığa göre değerlendirmek hukuk devletiyle bağdaşmayan bir uygulama olarak ortaya çıkıyor. Dünkü olayda da bir kez daha görmüş olduk.


ABD VE ALMANYAYA: KENDİ İŞLERİNE BAKSINLAR

ABD Dışişleri Bakanlığının kararı hayal kırıklığı olarak nitelendirdiği, Almanyanın da Osman Kavala serbest bırakılmalı çağrısı yaptığı hatırlatılan Bozdağ, Türkiye egemen ve bağımsız bir devlettir. Hiç kimsenin Türkiyenin içişlerine karışmaya hakkı yoktur. Türk yargısı bağımsız bir yargıdır, Türkiye Cumhuriyeti adına yargılama yapar ve karar verir. Ne ABDnin ne de başka bir ülkenin Türkiyenin yargılamasıyla ilgili bir söz söylemeye hakkı yoktur. Onlar kendi işlerine baksınlar. ABD kendi hukuk sistemine baksın, Almanya kendi hukuk sistemine baksın. Türkiyenin içişlerine karışmak ABDye de Almanyaya da düşmez.

KILIÇDAROĞLUNA YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun tepkisi sorulan Bozdağ, Mahkemelere kurgulanmış mahkeme demek, verilen kararları ise beklenti dışında kararlar olduğu zaman talimatla alınmış kararlar demek hem mahkemelere hem de kararı veren hakimlere çok açık bir şekilde hakarettir. Kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik CHPnin kimi yetkilileri el sallayan, dil uzatan, ant içen yaklaşımlarını haddini bilmezlik olarak görüyorum. Herkes haddini bilmeli. Bu ülkenin Cumhurbaşkanına haddini bildirmeye kalkışanları biz çok gördük diye konuştu.

Son güncelleme: 17:13 26.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı