• Turkhane Logo

Bozdağ: Adayımız Erdoğan'dır, adaylığı yasaldır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2023 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Adaylığı yasaldır." dedi.

21:26 23 Haziran 2022 Perşembe
Bozdağ: Adayımız Erdoğan'dır, adaylığı yasaldır
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2023 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Adaylığı yasaldır." dedi.


AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakının adayı olacağını açıklamasının ardından Anayasaya göre 3. kez aday olup olamayacağına ilişkin tartışmalar yeniden başladı.

Aralarında hukukçuların da olduğu pek çok kişi, bir kimsenin en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebileceği hükmünün yer aldığı Anayasanın 101. maddesini işaret ederek Erdoğanın 2023te aday olamayacağını öne sürüyor.


İktidar kanadı ise Erdoğanın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde sadece bir kere seçildiği için adaylığının önünde bir engel bulunmadığını savunuyor.

BAKAN BOZDAĞ: ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞANDIR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erdoğanın 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağına ilişkin tartışmalara yönelik açıklama yaptı. Bakan Bozdağ, AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğanın adaylığının yasal olduğunu belirtti. 

Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, Adayımız Recep Tayyip Erdoğandır. Adaylığı yasaldır dedi.

YSK ERDOĞANIN ADAYLIĞI SORUSUNU CEVAPLAMAMIŞTI

İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi avukat Mustafa Tolga Öztürk, Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) Cumhurbaşkanının üçüncü defa adaylığı için hangi koşulların gerçekleşmesi gerektiği hakkında görüş almak istemiyle başvurduğunu açıklamıştı.

Mustafa Tolga Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Yüksek Seçim Kurulu, Liberal Demokrat Parti’nin; Cumhurbaşkanının üçüncü defa adaylığı için hangi koşulların gerçekleşmesi gerektiği hakkında görüş istemini, seçim takviminin henüz açıklanmadığı gerekçesiyle ‘Görüş verilmesine yer olmadığına’ karar verdi.


KILIÇDAROĞLU İTİRAZ ETMEYECEĞİZ DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Erdoğanın üçüncü kez aday olması halinde itiraz etmeyeceklerini belirterek “Aday olmak istiyorsa buyursun gelsin, millet herkesin boyunun ölçüsünü verecektir. Özel bir tartışma yapmayacağız. Bu tartışmalar artık geride kalmalı. Biz yapmayacağız. Başkaları tartışırsa ona bir şey diyemeyiz, en azından biz yapmayacağız” demişti.

Son güncelleme: 21:26 23.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı