• Turkhane Logo

Boydak isminden rahatsız olan Erdoğan talimat verdi; TMSF, şirketin adını değiştirecek

Kayseri’nin en önde gelen aile şirketlerinden biri olan Boydak Holding, 15 Temmuz’dan sonra sahiplerinin tutuklanmasıyla el konularak TMSF’ye devredildi. TMFS, Boydak ailesinin ismini taşıyan holdingin adını değiştirecek.

09:33 24 Ekim 2019 Perşembe
Boydak isminden rahatsız olan Erdoğan talimat verdi; TMSF, şirketin adını değiştirecek
Kayseri’nin en önde gelen aile şirketlerinden biri olan Boydak Holding, 15 Temmuz’dan sonra sahiplerinin tutuklanmasıyla el konularak TMSF’ye devredildi. TMFS, Boydak ailesinin ismini taşıyan holdingin adını değiştirecek.



AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 gün önce Kayseri ziyaretinin ardından verdiği talimat doğrultusunda, kayyum yönetiminin işlemleri hızlandırması dikkat çekti.15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de hizmet hareketine yakınlığı ile bilinen insanlara yönelik yürütülen ‘Tenkil’ sürecinden Boydak Holding ailesinde etkilendi. Holding yöneticileri tutuklanarak cezaevine konuldu. Holding Türkiye Mevduat Sigorta Fonuna (TMSF) devredilerek, yönetime kayyum atandı.Uzun zamandır yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla gündeme gelen TMSF yönetimindeki Boydak Holding’in isminin değiştirilmesi daha önce de gündeme gelmişti. Kayseri’de Kurulu İstikbal, Bellona ve Mondi gibi ünlü markaların içinde bulunduran ve binlerce insana iş imkânı sağlayan Boydak Holding’in isminin değiştirilmesi için gerekli müracaatların yapıldığı öğrenildi.

“İSMİ BÜYÜK ERCİYES HOLDİNG OLSUN”


Odatv ve Kayseri Yeni Haber sitelerinde yer alan haber göre, şirketin adının “Büyük Erciyes Holding” olarak değiştirileceği öğrenildi. Boydak Holding’in yeni isminin perşembe günü Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin tarafından düzenlenecek basın toplantısında resmen açıklanacağı ifade ediliyor.

Boydak Holding’in isminin değiştirileceğini köşesinden duyuran Kayseri Yeni Haber sitesi yazarı Recep Bulut, hafta sonu Kayseri’ye gelen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı doğrultusunda Kayyum Alpaslan Baki Ertekin’in “Boydak Holding” adının “Büyük Erciyes Holding’e” değiştireceklerini yazdı.

SİCİL KAYDINDAN AYNI İSİM ALTINDA BAŞKA ŞİRKET ÇIKTI

Bulut, Kayyum Ertekin ile yaptığı yeni görüşmeyi köşesine şu şekilde taşıdı, “ Recep Bey doğru, Boydak Holding’in adının Büyük Erciyes Holding olarak değiştirme kararı almış ve hazırlıklarımızı tamamlamıştık ancak Ticaret Sicil kaydında aynı isim adı altında bir başka şirketin varlığı ortaya çıktı” dediğini aktardı.

Kayyum Ertekin’in bunun sorun olmayacağını söyleyerek, “Bizde alternatif çok, bu durum bizim için engel teşkil etmez. Biz de her zaman A, B ve C planı olur. Büyük Erciyes Holding adıyla olmazsa yine Kayseri ile özdeşleşecek bir başka isim buluruz. Zaten elimizde al­ternatif olabilecek birkaç isim daha var” dediğini okuyucularıyla paylaştı.

BOYDAK AİLESİ (HOLDİNG) KİMDİR?

1957 yılında Kayseri’de kurulan Boydak Holding, mobilya, kablo, demir, çelik, tekstil, kimya, pazarlama, lojistik, teknik servis, havacılık, finans ve yurtdışı faaliyetler hizmetleri alanlarında faaliyet gösteriyor. Sami ve Mustafa Boydak’ın kurucusu olduğu aile şirketi bünyesinde 29 alt şirket yer alıyor. Kayseri Organize Sanayi bölgesinde bulunan kompleks ile binlerce kişiye istihdam sağlıyor.

Boydak Ailesi, Kayseri’de hayır işleri ile tanınıyor. Birçok okul, öğrenci yurdu, devlet kurumların ihtiyacı olan araç gereçler ve birçok sivil toplum kuruluşuna ayrım yapmaksızın destek olmakla biliniyor. 15 Temmuz’dan sonra hizmet hareketine yakın dernek ve vakıflara yaptığı yardımlar nedeniyle Boydak ailesinin birçok ferdi çeşitli suçlamalarla tutuklanarak cezaevine konuldu. Ailenin ismini taşıyan Boydak Holding’e el konularak TMSF’ye devredildi.

Son güncelleme: 09:33 24.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı