• Turkhane Logo

Bosch, Rusya fabrikalarını Türk firmasına satıyor

Alman grubu Bosch, Rusya’daki beyaz eşya yatırımlarını Türk Can Holding’e satacağı iddia edildi.

18:20 19 Aralık 2023 Salı
Bosch, Rusya fabrikalarını Türk firmasına satıyor
Alman grubu Bosch, Rusya’daki beyaz eşya yatırımlarını Türk Can Holding’e satacağı iddia edildi.

TURKHANE.COM- MOSKOVA 

Komersant tarafından verilen haberde, Beyaz eşya üreticisi Bosch, Rusya’daki yatırımlarını Türk yatırım fonu Can Holdinge satış konusunda sona gelindiğini yazdı. 
Gazete kaynakları, miktarı belirtmeden, Türk şirketinin daha fazla para teklif etmesi nedeniyle Çinli Hisensenin müzakerelerden çekildiğini söylüyor. Kaynaklara göre Türk alıcı, Bosch’un Çinli teklife karşı temkinli tutumu ve Türk firmanın teknolojik yakınlığı nedeniyle seçildi.
Piyasa uzmanları, yeni alıcının Boschun Rusya Federasyonundaki tesislerinde yalnızca kendi markaları altında ekipman üretimine değil, aynı zamanda üçüncü taraf markalar için de sözleşmeli üretime başlayacağını söylüyor.
Bu satışı değerlendiren, Jackysin kurucusu Guseyn Imanov, Alman ev aletleri üreticisi Boschun St. Petersburg yakınlarındaki Strelnadaki fabrikalarını satmanın son aşamasında olduğunu teyit etti. Çinli Hisense, Türk yatırım fonu Can Holdingin iki kat teklif vermesi nedeniyle müzakerelerden çekildiğini söyledi. 
Guseyn Imanov, Boschun Rusya Federasyonunda kalan ve Rus perakendecilere ekipman satışıyla ilgilenen 30 yöneticiyi işten çıkardığını ifade etti. 
Can Holding, Bosch kalitesiyle fason ev aletleri üretimine başlamayı başarırsa, aralarında Kuppersberg beyaz eşya markasının CEOsu Dmitry Shashkinin de bulunduğu pek çok Rus markası bu üretim tesislerine ilgi duyacak. Ona göre şu anda Rusya Federasyonunda fason üretim için yeterli kalitede fabrika bulunmuyor.
Ukraynada çatışmaların başlamasının ardından bir diğer Türk ev aletleri üreticisi Arçelik, American Whirlpooldan Lipetskten üç fabrika satın aldı.

Son güncelleme: 18:20 19.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı