• Turkhane Logo

Boks fotoğrafları yayınlayan Macron ne anlatmak istiyor?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un boks antrenmanı yaparken çekilen fotoğrafları ülkede eğlence, şaşkınlık ve hayretle karşılandı.

12:29 23 Mart 2024 Cumartesi
Boks fotoğrafları yayınlayan Macron ne anlatmak istiyor?
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un boks antrenmanı yaparken çekilen fotoğrafları ülkede eğlence, şaşkınlık ve hayretle karşılandı.

Fransız liderin boksörlüğünü öne çıkardığı fotoğrafları farklı yorumlara neden oldu

Macronun resmi fotoğrafçısı Soazig de la Moissonniere tarafından Instagramda paylaşılan siyah beyaz fotoğraflarda cumhurbaşkanı koyu renk tişört ve eldivenlerle spor yaparken görülüyor.

Görüntülerden birinde cumhurbaşkanı sağ eli kum torbasına temas ederken dişlerini sıkıyor, diğerinde ise arka arkaya yumruk atarken yoğun bir konsantrasyon ifadesi taşıyor.

Rusyaya mesaj
Fotoğraflara ilişkin yorum yapmaktan geri durmayan bazı kişiler, paylaşılan kareleri Macronun Moskovaya karşı giderek sertleşen tutumuyla ilişkilendirdi.
Geçtiğimiz haftalarda Rusyanın Ukraynada kazanması halinde Avrupanın güvenliğinin tehlikeye gireceği uyarısında bulunan Macron kieve destek olmak için Batılı askerlerin gönderilmesi ihtimalini yineledi.

Le Parisien gazetesine konuşan siyasi iletişim uzmanı Prof. Philippe Moreau-Chevrolet Bu mesaj Vladimir Putine yöneliktir dedi ve Macronun mücadelenin içinde olduğunu göstermek istediği yorumunu yaptı.

Diğer yorumcular ise judo ve ata binme gibi sporlarla uğraşırken çekilmiş fotoğraflarını paylaşmasıyla tanınan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile karşılaştırmalar yaptı.

Maçoluk eleştirisi
Fransız Yeşiller Partisi EELV milletvekili Sandrine Rousseau fotoğraflarda çizilen maço imaj nedeniyle cumhurbaşkanını eleştirdi.

Rousseau sosyal medya paylaşımında Siyasetin sefaleti. İlerlemecilik için ne büyük bir yenilgi. Ve siyasi iletişimin yoksulluğu. diye yazdı.


Sol görüşlü Liberation gazetesinde yazan yorumcu Jonathan Bouchet-Petersen cumhurbaşkanını Rocky Macron olarak adlandırdı ve seçtiği iletişim biçiminin oldukça dehşet verici olduğu yorumunda bulundu.

Petersen Kesin olan şu ki, bu fotoğraf Emmanuel Macronun jeopolitik duruşunu çocuksu hale getirmeye katkıda bulunuyor. dedi.

Son güncelleme: 12:29 23.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı