• Turkhane Logo

Boğaziçi’nin kayyım rektörü Naci İnci, üniversite çalışanlarını Sivas’ta bir kulübeye sürdü

18:25 03 Kasım 2023 Cuma
Boğaziçi’nin kayyım rektörü Naci İnci, üniversite çalışanlarını Sivas’ta bir kulübeye sürdü





AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atadığı Boğaziçi Üniversitesi ‘kayyım’ı Naci İnci’nin, yolsuzluk şüphelisi Faruk Yakaryılmaz’ın başında bulunduğu Bilgi İşlem Merkezi’nden iki çalışanı Sivas’ın Karaçayır köyündeki deprem izleme istasyonu kulübesine sürdüğü ortaya çıktı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atadığı Boğaziçi Üniversitesi ‘kayyım’ı Naci İnci’nin, yolsuzluk şüphelisi Faruk Yakaryılmaz’ın başında bulunduğu Bilgi İşlem Merkezi’nden iki çalışanı Sivas’ın Karaçayır köyündeki deprem izleme istasyonu kulübesine sürdüğü ortaya çıktı.



Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre iki sandalye ve bir masanın olduğu kulübeye sürülen iki personelden biri açtığı işe iade davasını kazandı.



Mahkeme, Mutlu Tunç’un dört gün içinde Sivas’ta göreve başlamasının hayatın doğal akışına aykırı olduğunu ve rektörün bu görev yeri değişikliğiyle ilgili objektif bir sebep sunmadığını belirtti.



REKTÖR NACİ İNCİ YOLSUZLUK ŞÜPHELİSİNİ KORUDU



Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi’nin başına Nisan 2022’de rektör Naci İnci tarafından Faruk Yakaryılmaz getirilmişti. Yakaryılmaz’ın daha sonra İzmir’de 2014’te ‘imbat dalgası’ ismiyle Liman İşletmelerine düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alındığı ve üç ay tutuklu yargılandığı ortaya çıkmıştı. Yakaryılmaz, Bilgi İşlem Daire Başkanı olduktan sonra yaptığı ihalelerle adını duyurdu. Söz konusu ihalelerle birlikte üniversitenin öğrenci, mezun, akademik ve idari personelinin kişisel bilgilerinin onaysız bir şekilde üçüncü kişilere açıldığı ortaya çıkmıştı.



Yakaryılmaz, daire başkanı yapıldıktan kısa süre sonra kadrolaşmaya başladı. Nilgün Şahin ve Mutlu Tunç da Yakaryılmaz’ın kadrolaşması sırasında görevinden alınanlar arasında yer alıyor. Nilgün Şahin, 17 yıldır Boğaziçi Üniversitesi’nde bilişim sorumlusu olarak çalışıyordu.



Yakaryılmaz’ın talimatıyla önce pasaport hazırlamak üzere büro personeli olarak, sonra da Sivas’ın merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Karaçayır Deprem İzleme İstasyonu’na sürüldü. Şahin, yaşananları Diken’e anlattı:



PASAPORT HAZIRLAMAKLA GÖREVLENDİRİLDİM



“Daire başkanı Faruk Yakaryılmaz, göreve başladığı Nisan 2022’den sonra herkesi değiştirmek istedi. Hiç kimseyi bırakmadı. Beni büro personeli olarak pasaport hazırlamayla ilgili bir işle görevlendirmek istedi. Ben de kabul etmedim, çünkü yaptığım işle ilgili bir yeterliliğim vardı. Yeterliliğim olmasa kabul ederdim. Yeni görevlendirme yazılı olarak da belirtilmedi, sözlü olarak bildirdiler.



TATİLDEN DÖNENE YORGUNLUK İZNİ VERMİŞLER



Görevim dışında bir iş yapmayacağımı söyleyerek kendi işim verilene kadar bir şey yapmadım. Sonra Personel Daire Başkanlığı’na alındım ve uzmanlığım dışında bir göreve verildim. Sonra Eylül 2022’de tekrar Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na iade edildim. Buradayken bilgisayar bile verilmedi.



Benimle üç gün hiç iletişim kuramadıklarını söylüyorlardı ama elimde o günlerde çalıştığımla ilgili yazışmalar var. 1 Mart 2023’te habersiz bir şekilde işe gelmediğim iddia edildi. O gün çocuğum hastaneye kaldırıldığı için gidememiştim ama yöneticileri haberdar etmiştim. Aramalara, mesajlara ve e-postalara yanıt vermemişlerdi. 1 yaşındaki bebeğime refakat etme iznim olmadığını öne sürdüler. Bu yüzden yıllık iznimden kesinti yapılacağını söylediler. Bunu yapan kişi, bölümde başka bir kişiye tatil dönüşü yorgun olabileceği gerekçesiyle iki gün boyunca idari izinli saymıştı. Onun yerine de ben bakmıştım.



REKTÖR İNCİ’DEN SÜRÜLEN PERSONELE: SEN KİMSİN?



Ekim ayında da Sivas’a okulun deprem istasyonuna sürüldüm. Sürülme kararından sonra rektör Naci İnci’nin karşısına çıktım. “1 yaşında bebeği olan bir kadını neden gönderiyorsunuz” diye sordum. Olayları benden dinlemesini istedim. İnci, bana “Seni mi seçeceğim, daire başkanını mı? Sen kimsin!” diye yanıt verdi.”

Son güncelleme: 18:25 03.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı