• Turkhane Logo

Boğaziçi’nde okuyan 16 öğrenci ev baskınıyla gözaltına alındı

Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanmasını protesto eden 16 öğrenci bu sabah evlerine yapılan baskında gözaltına alındı.

12:34 05 Ocak 2021 Salı
Boğaziçi’nde okuyan 16 öğrenci ev baskınıyla gözaltına alındı
Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak atanmasını protesto eden 16 öğrenci bu sabah evlerine yapılan baskında gözaltına alındı.



2015 yılında yapılan seçimlerde AKP’den aday olan Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını dün okulun Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı’nda protesto eden 16 öğrenci bu sabah gözaltına alındı.

AKP’li Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması nedeniyle öğrenciler dün öğleden sonra üniversite önünde eylem yaptı. Eylemde 2 öğrenci gözaltına alınırken, polis üniversitenin kapısına kelepçe vurdu, öğrencilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Öğrenciler daha sonra serbest bırakıldı.


Bu sabah bazı öğrencilerin evlerinin polis tarafından basıldığı öğrenildi. Öğrencilerin “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “görevli memura mukavemet” suçlamalarıyla gözaltına alındıkları öğrenilirken, hakkında gözaltı kararı bulunan 28 öğrenciden 16’sı gözaltına alındı.

“MELİH BULU ARKADAŞLARIMIZ NEREDE?”

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde “Üniversitemizde Kayyum Rektör İstemiyoruz” başlığı altında basın açıklaması ve protesto gösterisi yapan kişilerden, gösteriler sırasında “2911 Sayılı Kanuna Muhalefet” ve “Görevli Memura Mukavemet” suçlarını işledikleri tespit edilen 28 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlemiştir” denildi.

Öğrencilerden oluşan Boğaziçi Dayanışması, sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak  Melih Bulu’ya “Arkadaşlarımız nerede?” diye sordu.
  BUGÜN SABAHA KARŞI 16 ARKADAŞIMIZ GÖZALTINA ALINDI! HEP BERABER SORUYORUZ,ARKADAŞLARIMIZ NEREDE MELİH BULU? #ArkadaslarımızNerede @melihbulu#KabulEtmiyoruzVazgecmiyoruz — Boğaziçi Dayanışması (@boundayanisma) January 5, 2021
   Dün Boğaziçi Üniversitesinde atanmış Melih Buluya karşı düzenlenen protestonun ardından Boğaziçi Dayanışmasında da yer alan bir sendikalı arkadaşımız sabaha karşı ev baskınıyla gözaltına alınmıştır.

Suçumuz aşağıdadır:#KabulEtmiyoruzVazgecmiyoruz #BogaziciDireniyor pic.twitter.com/tnQR3nfiWv — Öğrenci Sendikası (@OgrenciSen_) January 5, 2021
 

Son güncelleme: 12:34 05.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı