• Turkhane Logo

Boğaziçi'nde akademisyenlerin nöbeti 214'üncü gününde

Boğaziçi akademisyenlerinin her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylem 214'üncü gününe girdi.

14:18 05 Ağustos 2021 Perşembe
Boğaziçi'nde akademisyenlerin nöbeti 214'üncü gününde
Boğaziçi akademisyenlerinin her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylem 214'üncü gününe girdi.


Boğaziçi Üniversitesinde 2 Ocak 2021de Prof. Dr. Melih Bulunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar, Bulunun görevden alınmasının ardından da devam ediyor. Akademisyenlerin direnişi 31inci haftasına girdi. Boğaziçililer 214üncü kez bir araya gelerek rektörlük binasına sırtlarını döndüler.

Akademisyenler nöbetin ardından, Eğitim-Sen ve KESK’in çağrısıyla Kuzey Kampüs’teki Eğitim-Sen İşyeri Temsilciliğinin önüne yürüdüler ve burada gerçekleşen basın açıklamasına katıldılar.



Fotoğraf: Eğitim Sen Boğaziçi Üniversitesi Temsilciliği

Boğaziçi Direnişinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

Bugün 5 Ağustos 2021, Perşembe, Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 31. Haftası. Bugün direnişin 214. günü. Melih Bulu’nun görevden alınması ve rektör yardımcısı Naci İncinin vekaleten rektör olarak atanmasının yirmi ikinci, İnci’nin Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı görevden almasının yirmi birinci günü. Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 142. kez rektörlük binasına döndüler. Akademisyenler, nöbet boyunca ellerinde Feyzin Erçin Yalnız Değildir , “CİTÖK Koordinatörü Cemre Baytok İşine Geri Dönsün” dövizleri ve üzerinde “Can Candan Yalnız Değildir” yazan Can Candan fotoğrafları taşıdılar.

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri 142. nöbetlerinin ardından, Eğitim – Sen ve Kesk’in daha önce saat 12.45’te asılsız gerekçelerle ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan Can Candan’a destek olmak amacıyla Güney Kapı’da ortak olarak gerçekleştireceği açıklanan basın açıklamasına katılmak için, Güney Kapı’da açıklama yapılmasına izin verilmediğinden Kuzey Kampüs’teki Eğitim – Sen İş yeri Temsilciğinin önüne yürüdüler ve burada gerçekleşen basın açıklamasına katıldılar.

Basın açıklamasının ardından da Can Candan işten çıkarıldığı gün başlattıkları Rektörlük binası önündeki oturma eylemine devam ettiler.

Son güncelleme: 14:18 05.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı