• Turkhane Logo

Boğaziçili öğrencilerden Erdoğan'a: Diplomasız diktatör

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli ve milli olmamakla eleştirdiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden yanıt gecikmedi. Öğrenciler Erdoğan için 'diplomasız diktatör' ifadesini kullandı.

12:31 09 Ocak 2018 Salı
Boğaziçili öğrencilerden Erdoğan'a: Diplomasız diktatör
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli ve milli olmamakla eleştirdiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden yanıt gecikmedi. Öğrenciler Erdoğan için 'diplomasız diktatör' ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz pazar günü “Boğaziçi Üniversitesi bu milletin değerlerine yaslanamadığı için hedeflerine tam manasıyla ulaşamamıştır” ifadelerine yanıt gecikmedi. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin “Türkiye siz değilsiniz” başlığıyla yaptığı açıklamada : Dün (07.01.2017) Boğaziçi Üniversitesinde diplomasız cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir etkinlik gerçekleşti. Etkinlikte üniversitemizin yerli ve milli olmayışından, “batılı” özgürlük anlayışından dolayı başarısız olduğuna değinen diplomasız diktatör, bir de biz Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine görev çağrısında bulundu. denildi.

BİZİM DE BİR ÇİFT LAFIMIZ OLACAK

Cumhuriyette yer alan haberde yapılan açıklamada şöyle denildiği belirtildi: “Okul kapalıyken geldiğinizden ayırt edememiş olacaksınız; göreve çağırdığınız Boğaziçililer, yani bizler, Cumhuriyet’in çocuklarıyız. 90 kuşağıyız, Gezi Direnişi’ni omuzlayanlarız. Sizin halk düşmanı tarih yazımınızda bir Orta Doğu ülkesi olarak resmettiğiniz Türkiye hikayelerine pabuç bırakır mıyız sandınız?” “Gerek Saray, gerekse Saray’ın medya soytarıları tarafından yıllardır maruz kaldığımız “millilik” tartışmasının, üniversitemizi köksüzleştirmek ve marjinalleştirmekten başka bir amaç gütmediğinin farkındayız. Asıl Türkiye’nin, Cumhuriyet devrimini yaratmış bir batı ülkesi, Boğaziçi Üniversitesi tarihinin ise Cumhuriyet ve eşit yurttaşlık mücadelesinin kendisi olduğunu çok iyi biliyoruz.”

ÜLKEYİ KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEGİZ

“Biz Boğaziçililer olarak ğlkeyi karanlığa teslim etmeyeceğiz denilen açıklamada “Elbette kampüslerimize ancak bizler yokken, sessiz sedasız ve korkakça girmenizi çok iyi anlıyoruz. Çünkü biz yine biliyoruz ki, üniversitemiz, tarihinde olduğu gibi bugün ve gelecekte de Cumhuriyet’in kazanımlarının, eşit yurttaşlık mücadelesinin, laiklik ve bilimin öncüsü olmaya devam edecek.” denildi.

MADDİ YETERSİZLİKLERE RAĞMEN BAŞARILI

Erdoğanın sözlerine bir tepki de eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüderden geldi. Ergüder, okulun tüm maddi olanaksızlıklara rağmen hem Türkiye hem dünya sıralamasında başarılı olduğunu söyledi.  Ergüder açıklamasında “Boğaziçi Üniversitesi sadece Türkiye’de değil dünyada bir yer olabilmesi için elinden geleni yaptı. Maddi yetersizlikler içinde çalıştık, çok çabaladık ve sonuçlarını hep gördük. Boğaziçi, uluslararası üniversite sıralamalarında, Türk üniversiteleri arasında hep başlarda olur. Bu kurumun kıymetinin bilinmesi lazım. Askeri darbe dönemlerinde hep öğrencilerimizi koruduk. Zamanı geldi solcu öğrencilerimizi koruduk zamanı geldi başörtülü öğrencilerimizi koruduk. Yasaklamak kolaydı ama biz zoru seçtik, gençlerin eğitim alma haklarını savunduk. Boğaziçi Üniversitesi’ne büyük bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum, çok üzgünüm” dedi.

Son güncelleme: 12:31 09.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı