• Turkhane Logo

Böbrek hastası Elif Şahin’in babasından yarınki mahkeme öncesi çağrı

Tutuklu hasta Elif Şahin’in babası Şit Dürmüş, yarın mahkemeye çıkacak kızı için hastane odasındaki yatağından çağrısını yineledi: “Adalete güveniyoruz.”

14:10 19 Mart 2020 Perşembe
Böbrek hastası Elif Şahin’in babasından yarınki mahkeme öncesi çağrı
Tutuklu hasta Elif Şahin’in babası Şit Dürmüş, yarın mahkemeye çıkacak kızı için hastane odasındaki yatağından çağrısını yineledi: “Adalete güveniyoruz.”



Altı aydır Manisa Cezaevinde tutuklu bulunan Elif Şahin’in (33) babası Şit Dürmüş, geçtiğimiz günlerde bir video yayınlayarak hasta kızının tahliyesini istemişti. Dürmüş, Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yarın duruşmaya çıkacak olan kızı için çağrısını yineledi.
  BOLD ÖZEL | Ameliyatlı baba, yarın mahkemeye çıkacak kızı için hastane odasından çağrıda bulundu. https://t.co/5P2ojweUeU pic.twitter.com/skjLKlaKNE — BOLD (@BOLDmedya) March 19, 2020
İki kalça kemiği kırıldığı için Manisa Yenişehir Hastanesinde ameliyat olan Şit Dürmüş, geçen geçen hafta çekilen videoda, “Adalete güveniyoruz. Benim istediğim manevi yardım, biz maddi yardım istemiyoruz. Kızım hasta, ev hapsiyle ya da denetimli serbestlikle bırakılmasını istiyoruz” dedi.


Kızının hastalıklarını sıralayan Dürmüş, “Böbrek yetmezliği vardır. Hipertansiyon hastasıdır. Panik ataktır. Polikistikover sendromu (yumurtalık kisti) nedeniyle sezaryen ile gerçekleşen her iki doğumunda da ölüm tehlikesi atlatmıştır. Ben yüzde 90 özürlüyüm, haftada 3 gün diyalize bağlı yaşıyorum. Şu anda da Manisa Yenişehir Hastanesinde kırılan iki kalçamdan ameliyat oldum” diye konuştu.

Damadı Muhammed Şahin’in de 45 aydır aynı cezaevinde tutuklu olduğunu belirten Dürmüş, iki torununa eşiyle birlikte baktıklarını sözlerine ekledi.

/
Elif-Muhammed Şahin ve çocukları, Manisa Cezaevi.

28 SENE BU DEVLETE HİZMET ETTİM

Şit Dürmüş şöyle devam etti:

“Ben 28 sene bu devlete hizmet ettim. Ülkemin çeşitli yerlerinde, Ağrı Doğu Beyazıt’ta, Soma’da, Soma’nın köylerinde, din görevlisi olarak görev yaptım. Emekliye ayrıldım ama şimdi hastayım. İki torunum var. Muzhap Bera, Muaz Yekta. Torunlarıma biz bakıyoruz. 45 aydan bu tarafa damadımın annesi babası hiç ilgilenmediler. Biz elimizden geldiğinin çok fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Şimdi sizden isteğim, manevi yardım. Maddi yardım istemiyorum. Saygılarımla.”

YÜZDE 65 ÇALIŞIYOR

Celal Bayar Üniversite Hastanesinin teşhisine göre Elif Şahin’in şu anda böbreklerinin yüzde 65’i çalışıyor. Tedavisi geciktirilirse 1-2 sene içinde babası gibi diyalize bağlanmak zorunda kalacak. İfadesi alınırken bayılan Elif Şahin, hastalıklı bir bünyeye sahip. Cezaevinden sürekli hastaneye sevk ediliyor. Böbrek yetmezliği nedeniyle kalp fonksiyonları kötüleştiği için geçtiğimiz haftalarda kalbine sayaç takılıp takibe alınmıştı. Ayrıca aynı hastane Elif Şahin’de guatr da olduğunu yeni teşhis etti.

ANNE-BABA TUTUKLU

Manisa ve çevre ilçelerindeki öğrenci yurtlarında idarecilik yapan Elif Şahin, Cemaat soruşturmaları kapsamında 13 Eylül 2019’da gözaltına alındı. 18 Eylül’de tutuklanıp Manisa E Tipi Cezaevine gönderildi. Ağustos 2016’da tutuklanan eşi Muhammed Şahin ise 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Anne ve baba aynı cezaevinde tutuklu.

Son güncelleme: 14:10 19.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı