• Turkhane Logo

BM: Suriye'de en kötüsüne hazırlanıyoruz

Birleşmiş Milletler, Türkiye'nin Suriye operasyonu hakkında 'en kötüsüne hazırlandığı' açıklamasında bulundu.

13:11 07 Ekim 2019 Pazartesi
BM: Suriye'de en kötüsüne hazırlanıyoruz
Birleşmiş Milletler, Türkiye'nin Suriye operasyonu hakkında 'en kötüsüne hazırlandığı' açıklamasında bulundu.

ABDnin, Suriyenin kuzeyinde Türkiye operasyonuna yeşil ışık yakmasının ardından gözler sınıra çevrilirken, Birleşmiş Milletlerden (BM) konuyla ilgili açıklama geldi.

Cenevrede gazetecilere açıklama yapan BM Suriye Krizi için İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis, Neler olacağını bilmiyoruz... En kötüsüne hazırlanıyoruz dedi. Moumtzis, operasyonun sonuçlarıyla ilgili cevaplanmamış çok fazla soru olduğunu vurguladı.
BMnin Suriyenin kuzeyinden göç olması durumunda bir acil durum planı hazırladığı; ihtiyaç halinde tıbbi malzeme ve gıda desteği sağlanacağı belirtildi.
OPERASYON NASIL OLACAK?
Tayyip Erdoğan ile Donald Trumpın dün akşam gerçekleştirdikleri telefon görüşmesine dair Beyaz Saraydan yapılan açıklamada, Türkiyenin Suriyenin kuzeyinde uzun süredir planladığı operasyon için yakın zamanda harekete geçeceği hatırlatılmış, ABDnin bu operasyona dahil olmayacağı, askeri destek vermeyeceği ve Amerikan askerlerinin bölgeden çekileceği duyurulmuştu.Ayrıca son iki yıldır bölgede yakalanmış olan tüm IŞİD militanlarından bundan böyle Türkiyenin sorumlu olacağı vurgulanmıştı.
Ayrıntılar geliyor...

Son güncelleme: 13:11 07.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı