• Turkhane Logo

“Bizler kahraman değil kendi haklarını savunan insanlarız”

İstanbul’dan Ankara’ya başlattıkları adalet yürüyüşünü polis engellemelerine rağmen bırakmayan KHK’lı Cemal Yıldırım, hak arayışının bir kahramanlık olmadığını ve herkesin yapması gerektiğini söyledi.

15:12 10 Eylül 2020 Perşembe
“Bizler kahraman değil kendi haklarını savunan insanlarız”
İstanbul’dan Ankara’ya başlattıkları adalet yürüyüşünü polis engellemelerine rağmen bırakmayan KHK’lı Cemal Yıldırım, hak arayışının bir kahramanlık olmadığını ve herkesin yapması gerektiğini söyledi.



KHK’lı Cemal Yıldırım ile Muhammed Semih ve hak savunucusu Resul Kalyoncu, HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Youtube kanalı ÖFG TV’ye konuk oldu. 2 Eylül Çarşamba günü İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan 3 arkadaş 7 Eylül’de Ankara’da bir basın açıklaması yapıp eylemlerini sonlandırmak istedi. Ancak yol boyunca karşılaştıkları polis engeli ile burada karşılaştılar ve gözaltına alındılar.

Kadıköy’den yola çıkmasına izin verilmeyen 3 arkadaş Maltepe’den yürüyüşe başladı. Kartal, Pendik, Tuzla ve ardından Kocaeli’ye geçtiler. Gebze, İzmit, Sakarya, Düzce, Eskişehir ve oradan Ankara’ya ulaştılar. Çadırda geceleyerek yapılan yürüyüş süresince Yıldırım, Semih ve Kalyoncu’yu 6 polis arabası takip etti. Gittikleri her şehirde emniyet güçleri karşıladı. Sakarya’ya girişte 200 metrelik alanı bile yürümelerine izin verilmedi. Oysa ki tek bir amaçları vardı. KHK’larla ellerinden alınan haklarını geri almak ve haksızlığa uğrayan herkesin sesi olmak.


/

“BARIŞÇIL EYLEM YAPIYORUZ”

Yürüyüş süresince 3 arkadaşı yalnız bırakmayan Gergerlioğlu, onları programına konuk alarak bir haftada yaşadıklarını sordu. 4 yıldır Ankara Yüksel ve Sakarya caddelerinde “İşimi Geri İstiyorum” eylemleri yapan Cemal Yıldırım, hak arama mücadelesinin kahramanlık değil, doğal bir şey olduğunu anlatan ve bunu herkesin yapması gerektiğini vurguladı.

Yıldırım, “Barışçıl eylem yapıyoruz, haklıyız ve bu sistem bu kadar korkak ve bu kadar yıkılmaya müsait bir sistem. AKP faşizmi yıkılacaksa emin olun bunlar bizlerin haklılığı ile yıkılacak lütfen kendinize güvenin! Lütfen haklılığımıza güvenin! Başımız dik, anlımız ak! O yüzden hiç çekinmeyin, yapılabilecekleri bir şey yok! Gördüğünüz gibi 3 kişiye bütün sistem ip gibi dizildi. Bu bunun korkusu arkadaşlar, emin olun dün Sakarya Caddesi’nde binlerce polis vardı. 3 kişinin barışçıl eylemi için binlerce polis vardı, sadece 2 tane KHK’lı vardı arkadaşlar. Binlerce polise 2 tane KHK’lı vardı, bir tane de KHK’lı dostu. Lütfen kendinize güvenin, haklılığınıza güvenin, başımız dik, bu sistem bu hale getirmiş durumda. Korkmayın! Korkacak bir şeyimiz yok çünkü bizim. Biz haklıyız.” dedi.

“BİZ HER YERDEYİZ”

Yol boyunca KHK’lı bir tır şoförüyle karşılaştıklarını söyleyen Semih Karaoğlu, “Düzce’den yürüyerek bir benzinlikte bir ihtiyaç molası vermiştik ve orada da bir tır şoförünün KHK’lı olduğunu gördük sohbet esnasında. Ben de KHK’lıyım dedi. Yani biz her yerdeyiz! O kadar büyük bir aileyiz. 200 binden insanın ihraç edildiği, kamu üzerinde, diğer sektörlere bakarsak bu rakam 2 katına çıkabilir. Bugün aileleri, çocukları ile milyonlardan bahsediyoruz. Korkunun hiçbir şeye faydası yok. Direne direne direne kazanacağız!” diye konuştu.

“BEN SİZİN ARKANIZDAYIM EDEBİYATI BIRAKILMALI”

KHK’lıların suskunluğuna dikkat çeken Resul Kalyonsu ise insanların mesih bekler gibi bir bekleme halinde olduğunu ifade ederek bir araya gelmenin önemini vurguladı: “Burada hak var bunun için bir araya gelmeleri gerekiyor kesinlikle, öyle çok güzel bir şey yapıyorsunuz, ben sizin arkanızdayım, bu edebiyatları gerçekten bırakmamız lazım, tabi tweet önemli, sosyal medya hepsi önemli hiçbirini az görmüyorum gereklidir ama alanlarının da doldurulması gerekiyor, biz 3 kişi kaç tane vilayet gezdik, Ankara’da başka bir KHK’li göremedik orada. Hiç böyle bir şey olabilir mi? Enteresan bir şey. Böyle olmaz!”

GERGERLİOĞLU: MÜCADELEDE YETERSİZ KALINIYOR

“Yüz binlerce KHK’lı ve milyonlarca KHK’lı yakınının çok büyük bir sıkıntı yaşadığını vurgulayan Ömer Faruk Gergerliolu ise KHK mücadelesinden yetersiz kalındığını belirtti. Gergerlioğlu, “Bir takım nisbi çalışmalar var, sosyal medya çalışmaları var, platform çalışmaları var ama yeterli değil işin doğrusu. 100 yılın zulmü diyoruz; 100 yılın soykırımı diyoruz! O halde bu kadar ağır bir tanımlamayla biz bunu ifade ediyorsak bu zulme karşı çok etkili bir çalışma yapmak gerektiği de apaçık ortada.” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 15:12 10.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı