• Turkhane Logo

"Bizi hapsedenler direnişin dört duvar arasına sığmayacağını bilmiyorlar"

Ankara Yüksel Caddesi’nde “İşimizi geri istiyoruz” eylemleri yaptıkları için tutuklanıp Sincan Cezaevine gönderilen KHK’lı Acun Karadağ, Nazan Bozkurt ve Alev Şahin’den mektup var.

16:44 08 Eylül 2020 Salı
Ankara Yüksel Caddesi’nde “İşimizi geri istiyoruz” eylemleri yaptıkları için tutuklanıp Sincan Cezaevine gönderilen KHK’lı Acun Karadağ, Nazan Bozkurt ve Alev Şahin’den mektup var.


Acun Karadağ’ın sosyal medya hesabından paylaşılan mektupta üç arkadaş, “Her akşam 18.00’de havalandırmadan attığımız sloganlarımızın sesi size ulaşıyor mu?” dedi.

“YÜREKLERİMİZ HALA AYNI RİTMDE ATIYOR”


Canımız Direniş Dostları hitabıyla başlayan kısa mektupta üç KHK’lı kendisini destekleyenlere sesleniyor. Hapiste de direnişe devam ettiklerini, 1391. günde olduklarını söylüyor. “Sesimizi size ulaşıyor mu?” diye soran üç arkadaş sevenlerine şöyle hitap ediyor:

“Biz sizin sesinizi payımıza düşen gökyüzünden duyuyoruz. Yüreklerimizin hala aynı ritmde attığını hissediyoruz. Saçlarınızdan toprağa tutunduğunuz bastonunuzdan, sevimli pantolon askınızdan, çekim yapan ellerinizden, direnen serçe bedeninizden, Köroğlu’nun kızına duyduğu sevgiden tanırız biz sizi.”



“DOĞAYI VE HAYATI SARSACAK SAAT YAKINDIR”

İki hafta önce tutuklanan Karadağ, Bozkurt ve Şahin neden hapsedildiklerini bildiklerini ifade ediyor ve kendilerini hapsedenlere de koğuştan bir mesaj gönderiyor: “Bizi hapsedenler direnişin dört duvar arasına sığmayacağını bilmiyorlar. Onu öğreteceğiz. Buradan çıkacak ve yine alanlarda İşimizi Geri İstiyoruz’ sloganını yükselteceğiz.”

KHK’lılara ve destekçilerine selam göndererek mektuplarına son veren üç arkadaş, “Asla vazgeçmeyin, belli ki yakındır doğayı ve hayatı sarsacak saat” ifadelerini kullanıyor.

Son güncelleme: 16:44 08.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı