• Turkhane Logo

'Bisiklet polemiği' devlet krizine dönüşüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’la yaşadığı polemiği farklı noktaya taşıdı. Soylu, bir dönem Polis Akademisi Başkanlığı yapan Arslan’ı hedef gösterdi.

17:28 24 Eylül 2020 Perşembe
'Bisiklet polemiği' devlet krizine dönüşüyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’la yaşadığı polemiği farklı noktaya taşıdı. Soylu, bir dönem Polis Akademisi Başkanlığı yapan Arslan’ı hedef gösterdi.

15 Temmuz sonrası Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik başlatılan ve on binlerce kişinin hayatını karartan cadı avında kullanışlı bir araca dönüşen ‘fe.ö’ iftirası Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a kadar uzandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi Başkanı’na, Polis Akademisi Başkanlığı döneminde cemaate destek olma suçlamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AYM Başkanı Zühtü Arslan arasında AYM’nin ‘şehirlerarası yollarda gösteri ve yürüyüş yapılamaz’ hükmünü iptal etmesiyle başlayan polemik büyüyor. AYM Başkanı Arslan, dün bireysel başvurunun kabulünün yıldönümünde yaptığı konuşmada Soylu’nun “Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım” ifadelerine cevap verdi. Arslan, Soylu’nun sözlerine, “AYM kararları kutsal metinler değildir, eleştirilebilir. Herhangi bir metni eleştirmek için öncelikle onu okuyup anlamak gerekir. Hukuku ayak bağı olarak gören bir anlayış ve uygulamanın, uzun vadede ağır maliyetlere yol açabileceği bilinmektedir” şeklinde karşılık vermişti.

AYM BAŞKANINA CEMAAT SUÇLAMASI


Soylu, Arslan’la yaşadığı polemiği AKP’li yandaş kanal TGRT’de dün akşam katıldığı canlı yayında sürdürdü. Soylu, Zühtü Arslan’ın, bir dönem Polis Akademisi Başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatarak, “Ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum. Bunun için profesör olmama gerek yok…Anayasa Mahkemesi Başkanımızın aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini ben FETÖ’den ihraç ettim. Demek ki devlete adam alınırken dikkat edilmesi lazım” sözleriyle cevap verdi. İçişleri Bakanı Soylu, devlet protokolünde AYM Başkanı Arslan’a cemaate destek suçlaması yöneltti.

AYM ÜYELERİ TUTUKLANIRKEN SESSİZ KALDI

Anayasa Mahkemesi üyeleri Alparslan Altan ile Erdal Tercan 15 Temmuz sonrası cemaate üyelik iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanırken AYM, üyelerine sahip çıkmak yerine hukuksuz şekilde mahkemeden ihraçlarına karar vermişti. İhraç kararının altında AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın da imzası bulunuyor. Soylu’nun, AYM üyelerine yöneltilen FETÖ iftirasını Zühtü Arslan’a da yapması dikkat çekti.

SÖZDE TEHDİT EDİYOR

Soylu’nun Zühtü Arslan’a yönelik sözlerine DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yeneroğlu, “Hukuk devleti anlayışından uzak bir kişinin Anayasa Mahkemesi Başkanına FETÖ desteği iması yapması şaşırtmamalı. Sözde tehdit ediyor. Şiddetle kınıyorum” dedi.
  Anayasadan bihaber, toplantı ve gösteri yapanları engellemeyi terör örgütü ile mücadele olarak değerlendirecek kadar hukuk devleti anlayışından uzak bir kişinin Anayasa Mahkemesi Başkanına FETÖ desteği iması yapması şaşırtmamalı. Sözde tehdit ediyor.

Şiddetle kınıyorum. — Mustafa Yeneroğlu (@myeneroglu) September 24, 2020  

Son güncelleme: 17:28 24.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı