• Turkhane Logo

Birleşik Krallık Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu (UKVI) : Türkiye’de Gülen Hareketi Üyelerine Yönelik Ayrımcı

15:00 23 Ekim 2023 Pazartesi
Birleşik Krallık Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu (UKVI) : Türkiye’de Gülen Hareketi Üyelerine Yönelik Ayrımcı









Türkiye’de Fethullah Gülen’in liderliğindeki Gülen Hareketi üyelerine yönelik artan baskı ve ayrımcılık, ulusal ve uluslararası düzeyde büyük endişe oluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay 26 Eylül’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Büyük Daire Kararı da, Türkiye’de ki yargının ‚sistemik‘ bir sorunla karşı karşıya geldiğini ve ivedilikle bu hatadan geri dönmesi gerektiğini vurgulamıştı.



Birleşik Krallık Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu (UKVI) da yeni yayınladığı ülke raporunda, Türkiye’de Gülen Hareketi üyelerinin ayrımcılık ve zulüm riski altında olduğunu vurguladı.



Raporda Gülen Hareketi, Fethullah Gülen tarafından kurulan İslami bir dini ve kültürel hareket olarak tanımlanmakta olup,  2016’da yaşanan başarısız darbe girişimi sonrası hareketin üyeleri, kamu kurumlarında çalışmaktan ve devlet üniversitelerinde eğitim görmekten men edildiği ifade ediliyor. Binlerce Gülen Hareketi üyesi tutuklandığı, hapse atıldığı veya işlerinden uzaklaştırıldığına dikkat çeken rapor,  hareketin üyelerinin iş ve eğitim fırsatlarından mahrum bırakıldığına dikkat çekiyor



Birleşik Krallık Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu’nun raporu, ayrıca Gülen Hareketi üyelerinin, iş başvurularında reddedilme, işten çıkarılma, mobbing ve şiddet tehdidi gibi ayrımcılığa uğramalarının yanı sıra, eğitim kurumları ve sağlık hizmetlerine erişimde kısıtlamalarla karşı karşıya kaldıklarının da altını çiziyor.




https://www.gov.uk/government/publications/turkey-country-policy-and-information-notes/country-policy-and-information-note-gulenist-movement-turkey-february-2022-accessible-version

Son güncelleme: 15:00 23.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı