• Turkhane Logo

Bir kötülük timsali: TRT’de elektrik paylarıyla beslenen Troliçe Hilal Kaplan

AK trollerin başında yer alan Troliçe Hilal Kaplan’ın kanser hastası Ayşe Özdoğan hakkındaki paylaşımı ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti.

16:46 18 Eylül 2021 Cumartesi
Bir kötülük timsali: TRT’de elektrik paylarıyla beslenen Troliçe Hilal Kaplan
AK trollerin başında yer alan Troliçe Hilal Kaplan’ın kanser hastası Ayşe Özdoğan hakkındaki paylaşımı ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti.



Cumhurbaşkanlığı Saray’ından aldığı güçle muhaliflere saldıran, TRT’de kaptığı koltuk sonrası kindarlığını daha da artıran Kaplan’ın hemcinsi hakkındaki ifadeleri işlediği nefret suçunu da ortaya koydu.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna kadar Gülen Hareketi’ne övgüler dizen Hilal Kaplan, dershanelerin kapatılma sürecinde Gülen Hareketi’nin Türk milleti için çok önemli hizmetler yaptığını ifade etmişti. AKP’li 4 bakana yönelik soruşturmada evlerden çıkan para sayma makinaları, ayakkabı kutularından taşan dolar ve Euroların kamuoyuna yansıması Kaplan’ı çileden çıkardı.


GÜLEN HAREKETİNE SALDIRDIKÇA SARAY’A YAKLAŞTI

Polis ve savcıların AKP’lilerin yolsuzluklarını ortaya dökmesiyle Kaplan ve yandaş gazeteciler Gülen Hareketine yönelik saldırıların dozunu arttırdı. Öğrencilere burs verilmesi için kermes düzenleyen ev hanımlarını kelepçelenmesi troliçe Kaplan’ı tatmin etmedi. Gülen Hareketine yakın televizyon kanallarının kapatılması da Kaplan’a yetmedi. Bebekli annelerin nezarethane ve hücrelere tıkılması da Kaplan’ı mutlu etmedi. Erdoğan’ın huzurunda “Çok insaflı gidiliyor” diyerek operasyonların şiddetinin arttırılmasını istedi.

YARGIDA PELİKANCI GRUBU YÖNETMEYE BAŞLADI

15 Temmuz sonrası bir gecede 4 bin hakim ve savcının ihraç edilmesiyle Kaplan’ın başında bulunduğu Pelikancılar iyice güçlendi. Damat Berat Albayrak ve Saray’dan aldığı destekle yargıda kendilerine yakın isimler kritik görevlere getirildi. Hilal Kaplan ve ekibi arkasına aldığı yargı gücüyle sosyal medya üzerinden kendilerinden olmayanları linç etmeyi sürdürdü. AKP’yi eleştiren ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’a “Aklını başına topla!” tehdidinde bulunmaktan çekinmedi.

DAMATIN İSTİFASIYLA SARSILDI TRT’YE ATANINCA RAHATLADI

Önce çok sevdiği ABD Başkanı Trump’un seçimi kaybetmesi ardından Damat Berat Albayrak’ın istifasıyla sarsılan Kaplan, Erdoğan’a Albayrak’ın istifasını kabul etmemesi çağrılarında bulundu. Ancak kriz o kadar büyüktü ki troliçe Kaplan’ın gücü bu kadarını düzeltmeye yetmedi. Ancak trollerin en büyük özelliği “Yeni şartlara ayak uydurmak” olduğu için “Damatsız” döneme anında adapte oldu. Performansı Saray tarafından beğenilen Kaplan, TRT yönetim kurulu üyeliğiyle ödüllendirildi.

NEFRET SUÇU İŞLEMEKTEN ÇEKİNMİYOR

Hilal Kaplan, son olarak sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışan kanser hastası Ayşe Özdoğan’ı, hedef aldı. Hakkında Gülen Cemaati’ne yönelik bir soruşturma kapsamında silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla açılan davada 9 yıl 4 ay ceza verilen Özdağan’a muhafazakar camiadan destek açıklamalarına öfkelendi. Kaplan, “Mazlum” derken FETÖ yöneticiliğinden hüküm giydiğini belirtmemişsiniz. Kamuoyuna çağrı yaparken belirtilmesi gereken önemli bir “detay” değil mi bu?” diyerek nefret suçu işledi.

Hilal Kaplan’ın kadınlara yapılan zulümler konusundaki ayrımcılığı Ahmet Bozkuş’un ‘Troliçe belgeselini’ akıllara getirdi.
  “Mazlum” derken FETÖ yöneticiliğinden hüküm giydiğini belirtmemişsiniz. Kamuoyuna çağrı yaparken belirtilmesi gereken önemli bir “detay” değil mi bu? https://t.co/hW4zwwwx7w — Hilâl Kaplan (@hilal_kaplan) September 17, 2021
ÜZERLERİNE SİFONU ÇEKİN

Siyasi hicivleriyle tanınan Ahmet Bozkuş, hazırladığı daha önce hazırladığı videoyla, iktidar lehine çalışan, eleştirel bakıştan uzak AKP’li gazeteci ve sosyal medya kullanıcılarını esprili bir dille anlatmıştı. Trollerin başında bulunan Kaplan’ı eleştiren Bozkuş’un ifadeleri Troliçe’ye verilecek en güzel cevap: “Sosyal medyada trol saldırısına uğradığınızda sessizce bekleyin ve üzerine sifonu çekin.”
  Sosyal medyada bir Troll saldırısına maruz kalırsanız ne yapmalısınız?

Troller Belgeseli pic.twitter.com/FGOdUcHvsH — Ahmet Bozkuş (@ahmetbozkus) May 2, 2020  

Son güncelleme: 16:46 18.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı