• Turkhane Logo

Bir hayali var: TRT Yargı kanalı kuralım

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "TRT Yargı diye bir kanal oluşturalım. Bütün bu yargılama süreçlerini şeffaf biçimde versin, (suçlanan) çıksın savunmasını yapsın" dedi.

10:25 22 Nisan 2023 Cumartesi
Bir hayali var: TRT Yargı kanalı kuralım
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "TRT Yargı diye bir kanal oluşturalım. Bütün bu yargılama süreçlerini şeffaf biçimde versin, (suçlanan) çıksın savunmasını yapsın" dedi.





Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan TİP’in Genel Başkanı Erkan Baş, Medyascope’ta yayımlanan Oyunuzu İsteyenler Anlatıyor programına katıldı. Baş, seçim sürecine dair açıklamalarda bulundu.



Erkan Baş, “Hesaplaşacağız diyorsunuz. Helalleşmeyeceğiz, hesap soracağız. Nereden başlayacaksınız?” sorusuna şu cevabı verdi: 



‘Ak Parti işlediği suçların farkında’ 



“AKP işlediği suçların farkında. Bizim bu cümlemizi şöyle kullanıyorlar; sanki Türkiye İşçi Partisi, AKP’ye çeşitli zamanlarda oy vermiş herkesi suçlu görüyormuş gibi. Asla böyle bir şey yok. Ben tam tersini düşünüyorum. AKP’nin tepesine çöreklenmiş küçük bir suçlular grubu var. Bunlar o diğer insanları suçlarına ortak ederek o ilişkiler ağı içinde tutarak iktidarlığını sürdürebileceklerini düşünüyorlar ve insanları korkutarak baskıyla, eğer biz gidersek siz de yargılanacaksınız, siz de hesap vereceksiniz. Hiç suç işlememiş yurttaşlarımızın hiçbir kaygıya kapılmasına gerek yok. Suçlularsa korksunlar. Ve şunu da söyledik; hayalimi söylüyorum. Diyorum ki TRT’de TRT Yargı diye bir kanal oluşturalım. Bütün bu yargılama süreçlerini açık şeffaf biçimde versin, çıksın savunmasını yapsın. Ben defalarca yargılandım, çeşitli sözlerim ve eylemlerim nedeniyle. Hiçbir zaman da mahkemeye çıkıp ben o sözü söylemedim, ben o eylemi yapmadım demedim. Bütün dava dosyaları ortada ve aklandım. Beraat ettim hepsinden bugüne kadar. Bu arkadaşlara da bu şansı vereceğiz. Vatandaş bunların suçlu olduğunu düşünüyor. uluslararası hukuk standartlarında, şeffaf bağımsız mahkemelerde yargılanacaklar. Halkımızda TRT’de yargıda bunları izleyecek. Halkımızda karar verecek, mahkemelerde karar verecek. “

Son güncelleme: 10:25 22.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı