• Turkhane Logo

Bir çay vakası daha! Elektriğimi verin' diyen vatandaşa 'Al çay iç' cevabı

Isparta'da çalışmaları yerinde izleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e yurttaşlar tepki gösterdi.

13:07 07 Şubat 2022 Pazartesi
Bir çay vakası daha! Elektriğimi verin' diyen vatandaşa  'Al çay iç' cevabı
Isparta'da çalışmaları yerinde izleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e yurttaşlar tepki gösterdi.

Kar yağışının ardından 3 Şubat Perşembe, sabah saatlerinden itibaren Isparta’da pek çok bölgede elektrikler kesilmişti. Kesintinin 4. gününde bölgeye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kesintinin yaşandığı mahallelerde incelemelerde bulundu.
Halk TVden Hazar Dostun haberine göre, çalışmaların devam ettiği Zafer Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Dönmez basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Bu sırada açıklama yapan Bakan Dönmeze, tepki gösterdi.
ELEKTRİĞİMİ VERİN ARKADAŞBölgeden uzaklaştırılmaya çalışılan yurttaş, Nereye götürüyorsunuz beni arkadaş. Ben halkım dedi. Elektriğin gelmemesine isyan eden yaşlı adam Benim evimde sabaha kadar soba tütüyor, gaz lambasıyla. Benim elektriğimi verin arkadaş dedi.
Yurttaşı sakinleştirmeye çalışan bakanlık yetkilileri ise yaşlı adama Al çay iç yanıtını verdi.
NE YAPACAĞIM BEN ÇAYI?Kendisine uzatılan çayı reddeden yaşlı adam Ne yapacağım ben çayı, benim elektriğimi verin arkadaş. Göstermelik çıktı o adam oraya. Allahın aşkına sabrettik, burama kadar geldi. 15 Temmuzda Ankarada kurşun yedim ben. Ayıp yahu. En sonunda çileden çıkardınız beni diye konuştu.
Açıklama esnasında bölgede bulunan AKP Isparta milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Senin elektriğin açılana kadar gitmeyeceğim diyerek mağduriyetin hızlıca çözüleceğini söyledi.
ÇOCUĞUM HASTABilgiçe Dört gündür çoluk çocuk sefil olduk. Bu olay İstanbulda olsaydı inan olsun dünya duymuştu. Çocuğum hasta diyen yurttaşlar, yağan karın bu kadar uzun süreli bir mağduriyet yaratmaması gerektiğini söyledi.
Mahallelinin tepkisinin ardından Zafer Mahallesinin büyük bölümüne elektrik verilmeye başlandı. AKPli Vekil Bilgiç, yurttaşların mağduriyetinin CK Elektrik tarafından karşılanacağı sözünü verdi.
ÇAY FIRLATMIŞTIAKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin güneyini saran orman yangınları ve Karadeniz’deki sel felaketinin ardından afet bölgelerinde vatandaşlara çay fırlatması tepki çekmişti.

Son güncelleme: 13:07 07.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı