• Turkhane Logo

Bir anne daha tutuklu çocuğuna hasret vefat etti

Tutuklu Ebubekir Perk’in annesi Zeliha Perk, oğlunu son kez görme isteği gerçekleşmeden hayatını kaybetti. Ebubekir Perk’in, annesinin taziyesine iki saat katılması için ise 45 bin TL istendi.

11:25 25 Ekim 2022 Salı
Bir anne daha tutuklu çocuğuna hasret vefat etti
Tutuklu Ebubekir Perk’in annesi Zeliha Perk, oğlunu son kez görme isteği gerçekleşmeden hayatını kaybetti. Ebubekir Perk’in, annesinin taziyesine iki saat katılması için ise 45 bin TL istendi.





Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Silivri Cezaevi’nde tutulan siyasi tutuklu Ebubekir Perk’in annesi Zeliha Perk, yaşamını yitirdi. Diyaliz hastası olan anne Perk’in son isteği olan oğlunu görme talebi birçok girişime rağmen sağlanmadı. 2005 yılında “örgüt üyeliği” suçlaması ile tutuklanan Ebubekir Perk, Tekirdağ Cezaevi’nde 8 yıl tutulduktan sonra 2013 yılında tahliye edildi. Yapılan yargılamalarda Perk 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2017 yılında cezası onaylanan Perk, 2018 yılında bir kez daha tutuklandı. Tutukladıktan sonra Kocaeli Cezaevi’ne konulan Perk, 4 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuluyor. Diyaliz hastası olan annesi Zeliha Perk, son 6 yıl hastalığından kaynaklı oğlunun görüşüne gidemedi. Haziran 2022’de “örgüt üyeliği” suçlaması ile aldığı cezanın infazını tamamlayan Perk, 2018 yılında tutuklandığında “üzerinde sahte pasaport” çıktığı gerekçesiyle 1 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldığı için tahliye edilmedi.



6 YILDIR GÖRÜŞE GİDEMİYORDU  



Birçok kez oğlunun Urfa’ya sevk edilmesi için girişimlerde bulunan anne Perk’in çabaları sonuçsuz kaldı. 22 Ekim Cumartesi günü vefat eden anne Perk için Hilvan kent merkezinden bulunan Yeni Mahalle’de taziye kuruldu. Ebubekir Perk’in annesinin taziyesine iki saat katılması için ailesinden 45 bin TL gider istendiği öğrenildi. Jandarma tarafından çıkarılan masraf giderinin yüksek olması nedeniyle, Perk taziyeye katılmayı kabul etmedi.



MECLİS’E TAŞINMIŞTI



Tutuklu Perk’in Urfa Hilvan ilçesine yakın bir cezaevine sevkinin yapılması için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, 20 Ekim 2022 tarihinde Meclis’e yazılı soru önergesi vermişti. Önergede Perk’in annesinin onu yıllardır görmediğini belirten Sürücü, önergenin gerekçesinde “Ebubekir Perk Hilvan Cezaevi’ne nakledilmek istediği halde nakli gerçekleşmemektedir. Ailenin sağlık durumu ve maddi durumu ortadayken yapılan bu uygulama açık bir hak ihlalidir. Konu hakkında adım atılması elzemdir” ifadelerinde bulunmuştu.

Son güncelleme: 11:25 25.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı